perfekcija

Od samo šest sastojaka dobijate SAVRŠENSTVO ukusa: Čizkejk mafini sa belom čokoladom — bez pečenja (RECEPT)

0

Ove mafine bez pečenja spremićete za tili čas, a ako ste ljubitelji bele čokolade — obavezno se zasladite njima već večeras!

ilustracija
ilustracijafoto: JuliaWozniak/Shutterstock

Ako volite belu čokoladu, ovi preukusni mafini vam se moraju dopasti! Blag čizkejk ukus s topljenom belom čokoladom garantuje savršenu kombinaciju za sve sladokusce.

 

Naravno da im je i prednost što se brzo i jednostavno spremaju.

 

 

Isprobajte:

 

Sastojci:

 

  • 150 g mlevenog keksa
  • 60 grama neslanog maslaca/putera

 

  • 400 ml slatke pavlake
  • 350 g krem sira
  • 100 grama šećera
  • 100 grama topljene i blago prohlađene bele čokolade

 

opciono:

 

  • još bele čokolade za toping i kockice bele čokolade za dekoraciju

 

Količina je dovoljna za 9 mafina!

 

Priprema:

 

Promešajte mleveni keks i otopljeni puter. Sipajte kao bazu mafina u korpice (koje ste postavili u pleh za mafine). 

 

Slatku pavlaku umutite. U posebnoj činiji umutite krem sir sa šećerom, pa im dodajte otopljenu belu čokoladu. Polako dodajte i slatku pavlaku (pazite da ne umešate sve kako bi vam ostalo za dekoraciju) i sjedinite. Sipajte preko baze od keksa.

 

Ostavite u zamrzivaču 20 minuta ili u frižideru dok se sasvim ne stegnu. Preostalu slatku pavlaku sipajte u špric i dekorišite mafine. Po želji dodajte otopljenu belu čokoladu ili kockice bele čokolade.

 

Pogledajte detaljnije u videu:

 

 

 

makonda-tracker