brzo i neodoljivo

BEZ PEČENJA, ŽELATINA... Pink čizkejk — hladna, kremasta i očaravajuća poslastica za leto (RECEPT)

0

Izgleda lepo, osvežava, a ukus je neverovatan!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Čizkejk je jedna od najpopularnijih poslastica u letnjim danima, a ova brza varijanta sigurno će vam se dopasti.


Sastojci:

 

  • 150 grama mlevenog keksa
  • 400 grama bele čokolade
  • 300 grama trešanja, malina ili jagoda
  • 200 mililitara slatke pavlake
  • 300-400 grama krem-sira
  • 90 grama maslaca
  • kašika šećera


Priprema


Istopite maslac, pomešajte ga s mlevenim keksom, pa stavite na dno manjeg kalupa za tortu. Potrudite se da ovako napravljenu koru maksimalno utisnete u kalup, pa ga odložite u frižider na sat vremena.


Dobro operite i očistite trešnje, maline ili jagode, pa ih usitnite štapnim mikserom ili u blenderu.


Zatim sitno iseckajte belu čokoladu i pomešajte je sa slatkom pavlakom. Kad se ova smesa ohladi, dodajte krem-sir, pa na kraju izblendane jagode, maline ili trešnje. Mešajte kašikom.


Prelijte ovom mešavinom koru u kalupu, malo protresite ili pređite špatulom kako bi se sve poravnalo i ostavite se da se hladi. Ako stavite tortu u zamrzivač umesto u frižider, imate sladoled-tortu!

 

 

makonda-tracker