Izgleda lepo, osvežava, a ukus je neverovatan!
Čizkejk je jedna od najpopularnijih poslastica u letnjim danima, a ova brza varijanta sigurno će vam se dopasti.
Sastojci:
- 150 grama mlevenog keksa
- 400 grama bele čokolade
- 300 grama trešanja, malina ili jagoda
- 200 mililitara slatke pavlake
- 300-400 grama krem-sira
- 90 grama maslaca
- kašika šećera
Priprema
Istopite maslac, pomešajte ga s mlevenim keksom, pa stavite na dno manjeg kalupa za tortu. Potrudite se da ovako napravljenu koru maksimalno utisnete u kalup, pa ga odložite u frižider na sat vremena.
Dobro operite i očistite trešnje, maline ili jagode, pa ih usitnite štapnim mikserom ili u blenderu.
Zatim sitno iseckajte belu čokoladu i pomešajte je sa slatkom pavlakom. Kad se ova smesa ohladi, dodajte krem-sir, pa na kraju izblendane jagode, maline ili trešnje. Mešajte kašikom.
Prelijte ovom mešavinom koru u kalupu, malo protresite ili pređite špatulom kako bi se sve poravnalo i ostavite se da se hladi. Ako stavite tortu u zamrzivač umesto u frižider, imate sladoled-tortu!