Kombinacija keksa i bele čokolade očaraće sva vaša čula, a nije zanemarljiva ni superbrza priprema ove torte!
Ko još ne voli keks torte?
Lagan ukus biskvita uz voćnu aromu, kremasta tekstura, uz dodatak slatke pavlake ili pudinga... Keks torte se mahom ne peku, pa je i njihova priprema sasvim jednostavna i početnici u kuhinji vrlo lako mogu, prateći uputstva i recept, da pripreme najmilijima ili sebi, što dane, ukusni keks kolač.
Za ovaj recept možete kombinovati običan keks, ali biće još bolje ako je čokoladni. Uz aromu bele čokolade, ova lagana tortica biće pun pogodak!
Sastojci
- 250 g čokoladnog keksa
- 270 g bele čokolade
-
400 g slatke pavlake
-
400 g krem sira
-
50 g šećera u prahu
-
120 g putera
Priprema ne može biti jednostavnija!
Najpre, izmeljite, izblendajte ili razmrvite keks, pa mu dodajte prethodno otopljeni puter.
Utisnite sloj od keksa u kalup.
Krem sir i šećer umutite, pa dodajte belu čokoladu, prethodno istopljenu, a onda mutite mikserom. Umutite i slatku pavlaku, pa dodajte u smesu.
Prelijte preko keksa. Narendajte belu čokoladu na vrh torte i ostavite da se stegne u frižideru.