obožavaćete ga

U ČAŠI ILI U TEGLI, IZGLEDAĆE FENOMENALNO: Predivan MINI-ČIZKEJK koji se pravi za samo 30 MINUTA (RECEPT)

0

Ukusan i osvežavajuć, mogu da ga pripreme i početnici!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Jagode obožavamo jer njihov dolazak znači da je stiglo proleće, vedri dani nagoveštavaju leto, i odmah tražimo nešto čime ćemo se zasladiti i osvežiti!

 

Predlažemo vam ovaj jednostavni čizkejk koji ćete pripremiti veoma brzo, najduži deo pripreme je čekanje da se ohladi pre serviranja!

 

Ako i vi volite jagode, oduševiće vas ovaj jednostavni recept za domaći sladoled, a predlažemo vam i klasičnu piškota tortu, kao i ukusni smuti za dobro jutro.


Sastojci:

 

  • 200 grama keksa
  • 200 mililitara slatke pavlake
  • 200 grama krem sira
  • 400 grama jagoda
  • 100 grama maslaca
  • 50 grama šećera

 

 

Priprema

 

Usitnite keks u blenderu, rastopite maslac i pomešajte ga sa keksom. Dobijenu smesu utisnite u dno čaša ili teglica u kojima ćete servirati čizkejk, ohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u frižider da se stegne.

 

Jagode operite, skinite im peteljke i polovinu iseckajte sitno, a drugu polovinu ostavite za ukras. Dinstajte jagode sa šećerom i malo vode dok ne dobijete sos nešto ređi od džema, pa ga dobro ohladite.

 

Mikserom umutite šlag, pa ga špatulom dobro pomešajte sa krem sirom. Ovom smesom napunite čaše, prelijte ohlađenim sosom i ukrasite jagodama. Držite u frižideru najmanje sat vremena pre serviranja.

 

 

makonda-tracker