U hladnim danima okrećemo se toplim čorbicama, napravljenim od sastojaka koji jačaju imuni sistem i zagrevaju telo, a ova jednostavna i povoljna čorbica je nešto što svako ume da napravi ― i po svačijem je ukusu
Nema zdravlja bez povrća, nema tople zime bez ukusnih čorbica! Za ovu jednostavnu verziju krem čorbe ne treba vam previše sastojaka ― dovoljno je malo od svega što već imate u kući, a svaki od njih deluje tako što jača imunitet i održava zdravlje. Najbolje od svega je što se pravi za kratko vreme i što ne možete da omanete čak i ako niste vešti u kuvanju!
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa srednje veličine
- 1 šaka spanaća
- 1 crvena paprika
- 200 grama belog mesa
- pola čaše kisele pavlake
- so, biber, peršun po ukusu
Priprema
Iseckajte crni luk na kockice i prodinstajte, pa kad bude staklast dodajte mu sitno seckanu šargarepu i papriku. Posle dva do tri minuta, dodajte i meso seckano na kockice, pa sipajte so i biber po ukusu.
Dolijte vodu i ostavite da se dinsta pet do deset minuta, pa nalijte vodu da dobro prekrije sve sastojke. Kuvajte na srednjoj temperaturi 20 minuta do pola sata poklopljeno, pa isključite ringlu i sklonite.
Zatim sipajte kiselu pavlaku i sitno seckan peršun, sve dobro promešajte, pa vratite na isključenu ringlu i držite tu pet do deset minuta.