icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

superukusna

0 mg holesterola, obilje vitamina, vlakana, proteina... Moćna SUPA ZA IMUNITET bez grama mesa (RECEPT)

Podeli:

Ova jednostavna čorbica se priprema vrlo brzo, a obiluje superzdravim sastojcima. Veoma je popularna u veganskoj kuhinji, a na internetu je često nazivaju supom za imunitet.

foto: DronG/shutterstock
foto: DronG/shutterstock

Jedna porcija ove ukusne i vrlo bogate čorbe sadrži oko 240 kalorija, kao i 15% biljnih vlakana, 24% proteina, a tu su i vitamin A i vitamin C u značajnim količinama. Uz to je vrlo ukusna i savršeno rešenje ako želite da se ugrejete i okrepite najzdravijim sastojcima iz prirode.


Sastojci:

 

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 6 čenova belog luka
  • ½ kašičice rendanog đumbira
  • 1 kašičica kurkume
  • ½ kašičica mlevene paprike
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 veliki batat
  • 2 šake leblebija
  • 1 šolja sočiva
  • 5 šolja vode
  • 1 šaka kelja
  • so i biber po ukusu


Priprema


U velikoj šerpi najpre zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, pa dodajte sitno seckan beli luk i dinstajte uz mešanje oko pet minuta. Potom dodajte mleven beli luk i rendani đumbir i dinstajte još minut, dok ne puste miris. Nakon toga, sipajte i kurkumu i papriku i mešajte još jedan minut, pa dodajte i limunov sok, batat seckan na kockice, leblebije i sočivo, pa nalijte vodu.


Nakon što proključa, sa srednje smanjite na tihu vatru, pa kuvajte još 15-20 minuta, odnosno dok batat ne omekne.


Potom ubacite kelj i kuvajte oko tri minuta, dok on ne postane mekan.
Pred kraj dodajte so i biber po ukusu.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...