fenomenalna poslastica

Toliko lepo izgleda da ćete ODMAH hteti da je napravite: Kolibri torta po receptu Une Piale

0

Una Piale nije supruga Stevana Pialea, već i majstor za slatkiše — isprobajte tortu po njenom receptu

foto: Galiyah Assan/Shutterstock
foto: Galiyah Assan/Shutterstock

Glumac Stevan Piale stekao je veliku popularnost ulogom u seriji "Igra sudbine", a uz njega postala je poznata i njegova supruga Una, s kojom ima ćerkicu Rosu. Una je ujedno i fud-blogerka, a podelila je recept za fenomenalnu tortu pod nazivom Kolibri.

 

 

Sastojci:

 

  • 375g brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 i 1/2 kašičica cimeta
  • 1/4 kašičice muskatnog oraha
  • 1/4 kašičice karanfilića 
  • 1 kašičica soli
  • 4 zrele banane, izmeljane
  • 250g ananasa iz konzerve, usitnjenog
  • 3 jaja
  • 160ml ulja
  • 200g braon šećera
  • 100g šećera
  • 2 kašičice arome vanile


Fil od krem sira:

 

  • 300g šećera u prahu
  • 400g krem sira
  • 140g putera na sobnoj temperaturi
  • 3 kašičice arome vanile

 

 

Priprema:


1. Uključite rernu na 180°C. U jednoj vangli pomešajte brašno, sodu bikarbonu, začine i so.

2.U drugoj vangli pomešajte sve ostale sastojke za patišpanj, mešajući ih mikserom posle svakog sastojka.

3.Sipajte suve sastojke u mokre sastojke i kada napravite sjedinjenu u masu, rasporedite je na tri dela. (Možete u tri ista okrugla pleha ili u jednom pecite iz tri puta)

Pecite nekih 25 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu patišpanja ne izađe čista.

4. Dok se patišpanji hlade, vi pravite fil od krem sira. Mutite puter dok ne postane mekana i glatka masa. Dodajte krem sir i opet mutite dok se ne sjedine. Tome dodajte šećer u prahu i aromu vanile i opet pomešajte. Kada ga budete premazivali preko kolača, možda vam se učini tečniji nego što treba ali stegnuće se u frižideru naknadno i biće taman kako treba.

5. Sačekajte da se patišpanj skroz ohladi pre nego što sastavite tortu. Kada se ohladi, rasporedite fil od krem sira između tri patišpanja i na kraju obložite celu tortu ovim filom. Držite je u frižideru par sati pre nego što krenete da je sečete, da se ne bi raspala.

 

 

makonda-tracker