Una Piale nije supruga Stevana Pialea, već i majstor za slatkiše — isprobajte tortu po njenom receptu
Glumac Stevan Piale stekao je veliku popularnost ulogom u seriji "Igra sudbine", a uz njega postala je poznata i njegova supruga Una, s kojom ima ćerkicu Rosu. Una je ujedno i fud-blogerka, a podelila je recept za fenomenalnu tortu pod nazivom Kolibri.
Sastojci:
- 375g brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 i 1/2 kašičica cimeta
- 1/4 kašičice muskatnog oraha
- 1/4 kašičice karanfilića
- 1 kašičica soli
- 4 zrele banane, izmeljane
- 250g ananasa iz konzerve, usitnjenog
- 3 jaja
- 160ml ulja
- 200g braon šećera
- 100g šećera
- 2 kašičice arome vanile
Fil od krem sira:
- 300g šećera u prahu
- 400g krem sira
- 140g putera na sobnoj temperaturi
- 3 kašičice arome vanile
Priprema:
1. Uključite rernu na 180°C. U jednoj vangli pomešajte brašno, sodu bikarbonu, začine i so.
2.U drugoj vangli pomešajte sve ostale sastojke za patišpanj, mešajući ih mikserom posle svakog sastojka.
3.Sipajte suve sastojke u mokre sastojke i kada napravite sjedinjenu u masu, rasporedite je na tri dela. (Možete u tri ista okrugla pleha ili u jednom pecite iz tri puta)
Pecite nekih 25 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu patišpanja ne izađe čista.
4. Dok se patišpanji hlade, vi pravite fil od krem sira. Mutite puter dok ne postane mekana i glatka masa. Dodajte krem sir i opet mutite dok se ne sjedine. Tome dodajte šećer u prahu i aromu vanile i opet pomešajte. Kada ga budete premazivali preko kolača, možda vam se učini tečniji nego što treba ali stegnuće se u frižideru naknadno i biće taman kako treba.
5. Sačekajte da se patišpanj skroz ohladi pre nego što sastavite tortu. Kada se ohladi, rasporedite fil od krem sira između tri patišpanja i na kraju obložite celu tortu ovim filom. Držite je u frižideru par sati pre nego što krenete da je sečete, da se ne bi raspala.