miriše na praznike!

Tajna je u začinima i pravilnom redosledu: Džejmi Oliver podelio svoj recept za savršeno DOMAĆE KUVANO VINO

0

Na zimu, kad nam stižu praznični dani, mnogi vole da se zagreju u udobnosti svog doma kuvanim vinom — Džejmi Oliver ima recept za najukusnije domaće piće

foto: zi3000/Shutterstock
foto: zi3000/Shutterstock

Mnogi obožavaju kuvano vino čim nam stigne zima! Ono podseća na magiju praznika, a slavni kuvar Džejmi Oliver ima recept za savršeno domaće kuvano vino. Njegova tajna je u začinima, ali i strpljivosti: treba pustiti da se krčka lagano da bi se svi ukusi fino stopili.

 

Recept za kuvano vino Džejmija Olivera

 

Sastojci:

 

  • 2 flaše crnog vina
  • 1 limun
  • 1 limeta
  • 2 klementine
  • 200 g šećera
  • 6 karanfilića
  • štapić cimeta
  • mahuna vanile
  • 2 zvezdasta anisa
  • celi muskatni praščić
  • 3 lovorova lista


Priprema:

 

Ogulite koru limunu, limeti i klementinama. 

 

Stavite šećer da se kuva, pa mu dodajte koru i isceđeni sok klementine. Dodajte karanfilić, cimet, lovorov list i narendajte muskatni oraščić. Dodajte vanilu, pa sipajte količinu vina da prekrije šećer.

 

Kad provri, ostavite da se kuva oko 4 do 5 minuta, dok ne postane gusti sirup. Šećer i začini prvo treba da se fino zagreju, jer ako se zagrevaju nakon što dodate vino, alkohol će ispariti. Kad se stvori sirup, smanjite temperaturu i dodajte anis i ostatak vina.

 

Zagrevajte vino na laganoj vatri, a posle pet minuta, otprilike, sipajte u čaše i služite.

 

Pogledajte i kako spremiti najbolje lazanje, krambl ili zdrave palačinke po receptu ovog kuvara.
 

 

makonda-tracker