ISPROBAJTE DOK JE SEZONA JAGODA

TAKO JEDNOSTAVAN ZA PRIPREMU, A TAKO UKUSAN: Najsočniji hleb sa JAGODAMA po receptu Une Piale

0

Fud blogerka i supruga glumca Stevana Pialea na svom Instagramu podelila je predivan recept za kolač sa jagodama koji tako primamljivo izgleda i, sudeći po opisu, jede se u jednom dahu...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Sastojci:


200g jagoda, iseckanih
2 kašike brašna
115g putera
200g šećera
2 jajeta
1 kašičica ekstrakta vanile
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
60g grčkog jogurta
60ml vode
200g brašna

 

Priprema:


1. Uključite rernu da se greje na 170°C. U maloj činiji pomešajte jagode sa brašnom, tako da komadići jagoda budu lepo prekriveni brašnom.

2. U drugoj činiji pomešajte puter i šećer, mikserom, tako da se lepo sjedine, u to dodajte jaja i vanilu i opet sjedinite mikserom. Sad dodajte prašak za pecivo i so i opet pomešajte. Na kraju, jedno po jedno, polako ubacujte u to i jogurt, vodu i brašno, i to sve izmešajte mikserom dok se sve lepo ne sjedini u jednu masu.


3. Sad ubacite i one jagode, ali umešajte ih špatulom a ne mikserom. Sve prespite u kalup za vekne i ubacite u rernu. Pecite između 45-50 minuta. Preliv nije ni potreban koliko je kolač sočan!

 

 

makonda-tracker