Iskoristite jabuke da pripremite ovu fantastičnu poslasticu od koje će sve mirisati!
Ako volite jabuke, probajte još i jesenji puding kolač, nemački kolač s jabukama, kuglice s jabukama ili keks tortu od jabuka.
Slavni kuvar Džejmi Oliver podelio je svoj recept za krambl s jabukama. Ne samo što se sprema brzo, nego je i izvrsnog ukusa...
Sastojci
- kilogram i po jabuka
- 150 g smeđeg šećera
- 1 limun
- 50 g hladnog maslaca
- 100 g brašna
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Jabuke ogulite, nasecite na komade i kuvajte na srednjoj vatri.
Dodajte 100 grama šećera i koricu limuna, a onda poklopite i kuvajte oko 5 minuta ili dok jabuke ne omekšaju.
Ostavite da se ohladi.
Maslac naseckajte na kockice i pomešajte s brašnom. Trljajte dok zajedno ne sačine mrvičastu smesu, pa tu dodajte preostali šećer.
Jabuke sipajte u pleh ili posudu za pečenje, pospite smesom od maslaca i brašna, pa pecite pola sata ili dok ne porumeni.
Služite sa sladoledom od vanile, slatkom pavlakom...