icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

DIVAN DESERT

ZAMIRISAĆE cela kuća: Recept Džejmija Olivera za KRAMBL s JABUKAMA

Podeli:

Iskoristite jabuke da pripremite ovu fantastičnu poslasticu od koje će sve mirisati!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ako volite jabuke, probajte još i jesenji puding kolač, nemački kolač s jabukama, kuglice s jabukama ili keks tortu od jabuka.

 

Slavni kuvar Džejmi Oliver podelio je svoj recept za krambl s jabukama. Ne samo što se sprema brzo, nego je i izvrsnog ukusa...

 

Sastojci

 

  • kilogram i po jabuka
  • 150 g smeđeg šećera
  • 1 limun
  • 50 g hladnog maslaca
  • 100 g brašna

 

Priprema

 

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Jabuke ogulite, nasecite na komade i kuvajte na srednjoj vatri.

 

Dodajte 100 grama šećera i koricu limuna, a onda poklopite i kuvajte oko 5 minuta ili dok jabuke ne omekšaju. 

 

Ostavite da se ohladi.

 

Maslac naseckajte na kockice i pomešajte s brašnom. Trljajte dok zajedno ne sačine mrvičastu smesu, pa tu dodajte preostali šećer.

 

Jabuke sipajte u pleh ili posudu za pečenje, pospite smesom od maslaca i brašna, pa pecite pola sata ili dok ne porumeni.

 

Služite sa sladoledom od vanile, slatkom pavlakom...

 

 

Inicijalizacija u toku...