icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

okrepite dušu i telo

Bogata vitaminima C, D i cinkom: Recept za supu koja je prava imunitetska bomba i ZDRAVLJE U TANJIRU

Podeli:

Ova supa će vam okrepiti dušu i telo, a biće idealna u hladnijim jesenjim danima kada prehlade vrebaju, jer je bogata vitaminima, mineralima i antioksidansima

foto: Shutterstock, Olga Bondarenko
foto: Shutterstock, Olga Bondarenko

U hladnim danima ništa nije bolje od domaće supe! Kuvano jelo bogato hranljivim sastojcima, vitaminima i mineralima svakako treba da bude na vašem dnevnom meniju.

 

 

Ova supa će biti blagodet za vaš organizam, jer je odlična za konzumiranje kad ste prehlađeni, imate problema sa sinusima ili kakvu drugu tegobu ili infekciju. Ne samo što je ukusna, ona je bogata vitaminima C i D i cinkom...

 

 

Sastojci

 

  • 200 g iseckanih pilećih prsa bez kostiju
  • 350 g iseckanog lista kelja
  • 3 stabljike celera, tanko iseckane
  • 2 veće šargarepe
  • 500 g šampinjona
  • 5 čenova belog luka
  • šolja seckanog luka
  • 8 šolja neslanog pilećeg temeljca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 4 grančice majčine dušice
  • 2 lovorova lista
  • so, biber, slatka začinska paprika

 

Priprema

 

Sipajte maslinovo ulje u pileći temeljac, pa ostavite da se zagreje na srednjoj vatri. Dodajte celer, šargarepu i luk, pa kuvajte nekoliko minuta uz mešanje. Dodajte lovorov list, majčinu dušicu, pa piletinu i začine. 

 

Kuvajte oko pola sata, pa dodajte kelj i kuvajte još pet minuta.

Izvadite iz supe majčinu dušicu i lovorov list.

 

Služite se dok je topla!

 

 

Inicijalizacija u toku...