Sastojci:
600 g krompira
2 cvekle
Konzerva kokosovog mleka
Limun
2 kašičice mlevenog korijandera
2 kašičice mlevenog čilija
1 kašičica mlevenog kima
2 čena belog luka
Krutoni
400g krompira
1 kašičica mlevenog čilija
So
Biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U pleh stavite neoljuštenu cveklu i pecite oko sat vremena. Dok se cvekla peče oljuštite krompire (onih 600g za supu) i skuvajte ih. Za krutone, iseckajte preostale krompire na kockice i ne morate ih ljuštiti. Stavite ih u tiganj sa malinovim ulje, začinite čilijem, stavite so i biber i pecite ih u rerni oko 45 minuta dok ne porumene.
Topla supa nije jedini trik: Hrana koja će vas najbrže ugrejati u ovim ledenim danima
Kada cvekla bude gotova ostavite je sa strane da se prohladi. Kada se prohladi oljuštite joj koru i naseckajte cveklu na komadiće i stavite ih u blender. Dodajte i kuvane krompire i začinite sokom limuna, kimom, čilijem, korijanderom. Stavite i bademovo mleko, beli luk, so i biber. Tekstura treba da bude svilenkasta i kremasta. Stavite čorbicu u šerpu i ugrejte je malo. Kada je servirate u činijice dodajte i krutone od krompira.