Uživanje pri svakom zalogaju

Zdrava ružičasta supica: Savršeni miks kokosovog mleka, cvekle i krompira

0
Zanimljiva na oko, sve ukusnija iz kašike u kašiku!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

600 g krompira


2 cvekle


Konzerva kokosovog mleka


Limun


2 kašičice mlevenog korijandera


2 kašičice mlevenog čilija


1 kašičica mlevenog kima


2 čena belog luka

 

Krutoni


400g krompira


1 kašičica mlevenog čilija


So


Biber


Maslinovo ulje

 

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U pleh stavite neoljuštenu cveklu i pecite oko sat vremena. Dok se cvekla peče oljuštite krompire (onih 600g za supu) i skuvajte ih. Za krutone, iseckajte preostale krompire na kockice i ne morate ih ljuštiti. Stavite ih u tiganj sa malinovim ulje, začinite čilijem, stavite so i biber i pecite ih u rerni oko 45 minuta dok ne porumene.

 

Topla supa nije jedini trik: Hrana koja će vas najbrže ugrejati u ovim ledenim danima

 

Kada cvekla bude gotova ostavite je sa strane da se prohladi. Kada se prohladi oljuštite joj koru i naseckajte cveklu na komadiće i stavite ih u blender. Dodajte i kuvane krompire i začinite sokom limuna, kimom, čilijem, korijanderom. Stavite i bademovo mleko, beli luk, so i biber. Tekstura treba da bude svilenkasta i kremasta. Stavite čorbicu u šerpu i ugrejte je malo. Kada je servirate u činijice dodajte i krutone od krompira.

( Izvor: Lovesensa.rs, Ella Woodward )
makonda-tracker