icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

domaće, fenomenalno

Možete ih napraviti i bez aparata uz ovaj trik: Domaći rezanci za supu od 3 sastojka (RECEPT/VIDEO)

Podeli:

Sastojci su jednostavni, a profesionalni kuvar ima poseba n

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 5 jaja
  • 500 g oštrog brašna
  • kašika maslinovog ulja

 

Priprema:

 

Umesite testo od jaja, brašna i malo ulja. Možete malo i posoliti. Testo treba da bude čvrsto, ali i glatko. Upakujte ga u plastičnu vreću i ostavite da odstoji pola sata.

 

Testo isecite na jednake komade, pobrašnjavite ga i razvaljajte uz aparat za testeninu ili ručno. Ako nemate aparat za testeninu, probajte ovako:

 

Oklagijom razvljajte testo u tanke pravougaonike. 

 

Po tri pravougaonika složite jedan preko drugog (svaki neka bude dužine oko 25 cm). Urolajte ih kao u videu, pospite grizom i oštrim nožem nasecite na sitno i dobićete tanke rezance.

 

Pogledajte kako profesionalni kuvar to radi:

 

Inicijalizacija u toku...