Izdvojte manje od pola sata da bi svojim ukućanima spremili supu sa knedlama za koje će vam biti potrebni griz i jaja
Svima uvek fali nešto čorbasto u kući. Svi smo negde u prolazu čuli rečenicu da uvek u kući treba imati nešto čorbasto. Zato je tu čorba sa knedlama koja će vas raspametiti.
Priprema:
- Belance dobro umutiti, dodati žumance i još malo mutiti. U tako umućeno jaje dodati malo griza, tako da testo bude mekano.
Dok mutite knedle prevashodno stavite vodu za supu sa namirnicama kog ukusa želite da vam je supa. Zatim je procedita i ponovo vratite da provri nakon čega ćete malom kašikom stavljati knedle u nju, pa ukoliko se prva ne raspadne, zakuvavati dalje. Ako se raspadne, onda u masu dodati još griza. Obavezno kašiku potapati u vrelu supu kako se masa ne bi lepila za nju. Knedle kuvajte oko 20 minuta.