POSNI DANI

UOPŠTE NIJE TAKO LOŠE KAO ŠTO ZVUČI: Pljeskavice od pečuraka i pasulja ulepšaće vam preostale POSNE dane (RECEPT)

0

Sjajna ideja za preostale posne dane

 

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • Luk i beli luk izdinstajte na malo ulja. Dodajte iseckani mladi luk, kim i pečurke i dinstajte dok pečurke ne budu gotove, oko pet minuta (ako je potrebno, dodajte još malo ulja).
  • U drugoj posudi, gnječilicom za krompir izgnječite pasulj, tako da dobijete ujednačenu smesu, pa dodajte pečurke, peršun, so i biber i promešajte da se lepo sjedini.
  • Smesu oblikujte u "pljeskavice" debljine oko tri centimetra, ako budu suviše tanke, raspadaće se.
  • Zagrejte dve kašike ulja u tiganju, i pržite pljeskavice oko tri minuta sa svake strane ili dok ne porumene, pa služite tople.

 

 

makonda-tracker