POSNI DANI

UOPŠTE NIJE TAKO LOŠE KAO ŠTO ZVUČI: Pljeskavice od pečuraka i pasulja ulepšaće vam preostale POSNE dane (RECEPT)

0

Sjajna ideja za preostale posne dane

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako biste da spremite nešto hranljivo, zdravo, a ukusno, isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne posne pljeskavice od pasulja i pečuraka.

 

Sastojci:

 

  • kašika biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…)
  • jedna manja glavica luka, sitno iseckana
  • jedan čen belog luka, sitno iseckan
  • tri mlada luka, sitno iseckana
  • ½ kašičice kima
  • 100 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće
  • 450 grama belog pasulja iz konzerve
  • Peršun, sitno naseckan
  • So i biber po ukusu
  • Dve kašike ulja

 

Kako se pripremaju ovi burgeri, saznajte na sledećoj strani...

 

 

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • Luk i beli luk izdinstajte na malo ulja. Dodajte iseckani mladi luk, kim i pečurke i dinstajte dok pečurke ne budu gotove, oko pet minuta (ako je potrebno, dodajte još malo ulja).
  • U drugoj posudi, gnječilicom za krompir izgnječite pasulj, tako da dobijete ujednačenu smesu, pa dodajte pečurke, peršun, so i biber i promešajte da se lepo sjedini.
  • Smesu oblikujte u "pljeskavice" debljine oko tri centimetra, ako budu suviše tanke, raspadaće se.
  • Zagrejte dve kašike ulja u tiganju, i pržite pljeskavice oko tri minuta sa svake strane ili dok ne porumene, pa služite tople.

 

 

makonda-tracker