Sjajna ideja za preostale posne dane
Ako biste da spremite nešto hranljivo, zdravo, a ukusno, isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusne posne pljeskavice od pasulja i pečuraka.
Sastojci:
- kašika biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…)
- jedna manja glavica luka, sitno iseckana
- jedan čen belog luka, sitno iseckan
- tri mlada luka, sitno iseckana
- ½ kašičice kima
- 100 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće
- 450 grama belog pasulja iz konzerve
- Peršun, sitno naseckan
- So i biber po ukusu
- Dve kašike ulja
Kako se pripremaju ovi burgeri, saznajte na sledećoj strani...
Priprema:
- Luk i beli luk izdinstajte na malo ulja. Dodajte iseckani mladi luk, kim i pečurke i dinstajte dok pečurke ne budu gotove, oko pet minuta (ako je potrebno, dodajte još malo ulja).
- U drugoj posudi, gnječilicom za krompir izgnječite pasulj, tako da dobijete ujednačenu smesu, pa dodajte pečurke, peršun, so i biber i promešajte da se lepo sjedini.
- Smesu oblikujte u "pljeskavice" debljine oko tri centimetra, ako budu suviše tanke, raspadaće se.
- Zagrejte dve kašike ulja u tiganju, i pržite pljeskavice oko tri minuta sa svake strane ili dok ne porumene, pa služite tople.
( Mondo.rs )