Ovo jelo je sjajna ideja kad vam se žuri
Nije lako smisliti šta u dane posta spremiti na brzaka. Zato je ovo jelo idealno za dane posta kada je dozvoljeno jesti ribu, a može se jesti i hladno, pa samim tim i nositi na posao ili u školu.
Sastojci:
- 400 grama testenine bez jaja
- konzerva tunjevine
- glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- konzerva paradajza pelata
- bosiljak
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
- U većoj šerpi zagrejte vodu do ključanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani crni i beli luk.
- Kada voda provri, posolite je, ubacite testeninu i kuvajte je po uputstvu sa pakovanja, 10-12 minuta.
- Luku dodajte oceđenu tunjevinu, zatim usitnjeni paradajz pelat, i pojačajte vatru da prokrčka.
- Kada je testenina gotova, sos začinite solju, biberom i bosiljkom, a zatim pomešajte sa testom i servirajte toplo.
- Ako imate kačkavalj biljnog porekla, narendajte malo po jelu pre serviranja.
( Mondo.rs )