ne zaboravlja se

Ljuti ručak koji se ne zaboravlja: Napravite meksičke ćufte (RECEPT)

0

Za sve ljubitelje pikantnih ukusa

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Pikantne meksičke ćufte su specijalitet iz ove daleke zemlje, u kom se nalazi sve ono što latinoamerikanci veoma vole - kukuruz, pasulj i meso.

Naravno, ljute papričice su neizostavne u meksičkoj kuhinji, pa tako i kod ovog ukusnog jela.

 

Sastojci: 300 g mlevenog junećeg mesa, 1 glavica luka, 100 g zrna kukuruza, 1 čen belog luka, 1 jaje, 100 g crvenog konzervisanog pasulja, kocka za supu, peršun, 2 kašike mešavine začina, 500 g paradajz pirea, 1 sveža zelena ljuta paprika, ulje.

 

Priprema: Sitno iseckati glavicu luka i pržiti u tiganju na zagrejanom ulju. U šerpu na šporetu sa 500 ml vode dodati paradajz pire. Čen belog luka i ljutu papriku sitno iseći i dodati u šerpu, a zatim dodati i kocku za supu

 

Gotov za nekoliko minuta: Brzi doručak čiji se sastojci sigurno nalaze u vašem frižideru (FOTO)

 

U dublji sud staviti mleveno meso i dodati isprženi luk. Potom dodati 70 g kukuruza i pasulj, začiniti mešavinom začina, solju i biberom. Viljuškom ulupati jaje i dodati u smesu, pa umesiti rukom. Nauljiti ruke pa formirajti ćufte i pržiti u drugom tiganju sa zagrejanim uljem.

 

Do tada bi sos od paradjza trebalo da je gotov. U sos dodati ispržene ćufte i poslužiti do je toplo.

 

 

makonda-tracker