Uz ovu ukusnu i zdravu poslasticu više nikada nećete krenuti iz kuće gladni!
Sastojci:
- 8 kriški hleba
- 150 g sitno izrendanog kačkavalja
- 150 g bilo šta od suhomesnatog
- 100 g kajmaka (ili kisele pavlake)
- 2 jaja
- biljni začin
- biber
- origano (ne mora)
- mleko
Priprema:
Umutiti jaja viljuškom. Začiniti ih, po želji. Dodati kajmak ili kiselu pavlaku, pa sve sjediniti. Suhomesnato iseći na tanke štapiće i zajedno sa kačkavaljem dodati masi sa jajima. Sjediniti sastojke.
Harmonija ukusa u teglici: Puding od čia semenki zdrav i ukusan obrok (RECEPT)
Rernu uključiti da se ugreje na 200 stepeni. Pleh obložiti pek papirom. Svako parče hleba provući kroz mleko i poređati ih u pleh. Fil rasporediti preko svakog parčeta hleba. Staviti u zagrejanu rernu i peći da fil porumeni. Služiti toplo, uz jogurt, kečap...
( Izvor: Recepti.com )