Često se desi da se u zadnjem trenutku setimo da nismo izvadile meso za ručak iz zamrzivača
Proces odmrzavanja mesa nije lak. Ukoliko ga niste izvadili da se otapa na vreme to znači da imate dve solucije.
Prva da ga odmrznete u mikrotalasnoj, što retko koja domaćica voli, jer meso promeni i boju i izgled, a i ukus, a druga je da ga potopite u vruću vodu, a to nije baš brz proces.
Ipak, sada postoji još jedan način, a mi vam otkrivamo i koji.
Kako odmrznuti meso ako želite da ga spremite za ručak, ali ste zaboravile da ga izvadite iz zamrzivača?
Uzmite dve metalne posude. Jednu okrenite naopako i na nju stavite meso, na koje ćete onda položiti drugu posudu i napuniti je vrelom vodom. Sačekajte samo 5 do 10 minuta i to je to.
Evo u čemu je fora.
Trik je u tome da je metal, naročito aluminijum, odličan provodnik toplote. Voda u loncu koji je na mesu rasporediće toplinu po celoj površini mesa i zato će se brže odmrznuti.