Kada su brzinske torte u pitanju kapri je jedna od omiljenih
Bilo da tražite tortu za dečiji rođendan, godišnjicu ili neki drugi važan dan ova poslastica je tu da vas oduševi. Ko god ju je jednom napravio postala je neizostavan deo svake slavske trpeze.
Ovo je varijanta kapri torte sa gotovim korama što mnogo olakšava posao i ubrzava proces pripreme.
Sve što je potrebno jeste malo vremena i superukusna poslastica je tu, pred vama:
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora
- 0,25 l soka od jagoda ili mleka za natapanje kora
Za crveni fil:
- 700 g jagoda
- 5-6 kašika gutina
- 100 ml vode + 150 ml vode
- 300 g šećera
- 2 kesice pudinga od jagode
Za žuti fil:
- 4 kesice pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 1 margarin
Za čokoladni deo:
- 300 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
- 3 kašike mleka
Priprema:
U šerpu staviti 100 ml vode i 300 g šećera. Kada proključa dodati 700 g seckanih jagoda. Povremeno mešati sve dok ne proključa, pa dodati razmućen puding sa 1,5 dl vode. Ostaviti da se skuva uz povremeno mešanje.
U drugu šerpu staviti 800 ml mleka da se zagreje do ključanja. U manju posudu staviti 4 kesice pudinga od vanile, 5-6 kašika šećera (može i više) i razmutiti sa 200 ml mleka. Vodite računa da puding lepo umutite da ne bi ostale grudvice.
Razmućen puding sipajte u ključalo mleko i mešajte dok se ne skuva. Ohlađeni puding umutiti sa 1 omekšalim margarinom.
Ređanje:
Kora - nakvastiti je sokom od jagode ili mlekom, pa namazati crveni fil.
Preko crvenog fila potrebno je otopiti 100 g čokolade sa 1 kašikom ulja i kašikom mleka. Malo ohladiti čokoladu i premazati preko crvenog fila. Staviti u frizider da se stegne čokolada.
Preko čokolade namazati žuti fil od pudinga. Tako ređati sve dok imate kora. Odozgo umutite šlag i ukrasite po želji.