Megan Markl je, navodno, veliki gurman, a svojevremeno je otkrila i svoje omiljene recepte, još pre nego što se udala za princa Harija.
Megan Markl je jednom prilikom opisala sebe kao nekoga ko ne samo da voli, već i ceni umetnost i veštinu pripreme dobre hrane.
Često su se vodile brojne polemike oko plana ishrane koji ima Megan, a poznato je da su se zbog nje kršila i neka pravila, pa je tako ona jela testeninu dok je ona inače zabranjena na britanskom kraljevskom dvoru.
Megan nikad ne preskače doručak, a njen savršen početak dana je kada popije asai smuti koji je izuzetno skup. Inače asai bobice voli i Viktorija Bekam, a one su prozvane "ljubičasto zlato" jer su prepune antioksidanasa. Ona pomeša bademovo mleko, bananu, bobičasto voće i sve to spoji sa kokosovim pahuljicama i medom.
Ono čemu nikako Megan ne može da odoli, a nije deo njene svakodnevne rutine, svakako su krompirići, jednom je čak i rekla da je to za nju posebna grupa hrane.
Za ručak preferira ribu, a ponekad se odluči i za vegetarijanske oborke pune povrća. Megan je otkrila i da, dok je snimala serije, često je u pauzama volela da uzme zeleni sok u koji umeša jabuku, kelj, spanać, đumbir i limun.
Kada je u pitanju večera, tada na scenu stupaju zabranjene testenine koje ona obožava, a sprema ih po posebnom receptu. Jednom prilikom je rekla kako je trik za savršen ukus u posebnom umaku koji se pravi od tikvica, dok bi se svi zakleli da u tome ima tone maslaca i ulja.
Inače, Harijevo najdraže jelo su makarone sa sirom, a ovaj par voli da uživa i u kvalitetnim vinima, pa je Megan Markl svoj blog u kom je pričala o hrani nazvala upravo po jednom vinu, Tignanello.