danas živi u egzilu

Došao na kraljičinu sahranu uprkos zabrani, a zavodio je čak i Ledi Di: Buran život španskog kralja s 5.000 ljubavnica

0

Sahrani kraljice Elizabete II prisustvovao je i bivši španski kralj Huan Karlos kom je savetovano da ne dolazi i skoro pa bilo strogo zabranjeno.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nekadašnji kralj Španije Huan Karlos ostaće upamćen po brojnim aferama, skandalima, burnom načinu života, ali i sramotnim potezima koje stroga pravila kraljevskih porodica nimalo ne podržavaju.

 

Navodno je premijer Španije Pedro Sančez savetovao Huana Karlosa, koji trenutno živi u egzilu u Abu Dabiju, da ne dolazi na sahranu kraljice Elizabete II, ali skandalozni kralj je ipak postupio po svome.

Postoji više razloga zbog kojih državni vrh Španije smatra da nije bilo primereno da se Huan Karlos pojavi na ispraćaju najduže vladarke i jedne od najpoznatijih žena na svetu.

 

Prošle godine su se pojavili natpisi u koje je mnogima bila teško da poveruju. Radilo se o tome da su, navodno, španske tajne službe ubrizgale kralju ženske hormone zato što je njegov seksualni nagon postao čak opasnost za državu.

 

Međutim, postoje mnoge druge priče osim ove, za koju nema čvrstih dokaza. Naime, pretpostavlja se da je kralj Huan Karlos imao oko 5.000 ljubavnica. 

 

- Uzeli su mu sve, nije mogao da bude s ženom - rekla je poslovna žena koja je s njim imala aferu od 2004. do 2009. za vreme njegove vladavine.

 

Zvali su ga i kralj ljubavnica, a pisalo se da je za samo šest meseci imao 62 ljubavnice, dok je u periodu između 1976. i 1994. godine, spavao s 2.154 žene. Žena koja je stručno proučavala špansku kraljevsku porodicu Pilar Ejre potvrdila je izjavu Martinesa Inglesa da je bivši kralj pokušao da ima seksualne odnose i s princezom Dajanom kad je imala 25 godina.

Neke od njegovih najpoznatijih ljubavnica su navodno bile dansko-nemački filantrop Korina Larsen, španska pevačica Sara Montiel, belgijska guvernantkinja Lilian Sartiau, italijanska princeza Marija Gabriela Savojska.

 

Huan Karlos je 2020. godine umešan u istragu o postizanju ugovora o brzoj železnici u Saudijskoj Arabiji, nakon što je jedan švajcarski list objavio da je bivši španski kralj primio 100 miliona dolara od pokojnog saudijskog kralja Abdulaha.

 

Pošto je bio okružen skandalima, abdicirao je u korist sina 2014. godine čime je izgubio imunitet koji se ustavom Španije garantuje šefu države.

 

 

makonda-tracker