ovo je tajna

Rutina princeze Kaline za žene koje vole zategnuto telo: Detaljan plan vežbe i ishrana koja će stvoriti tonu mišića

3

Kalina je otkrila tajnu svojih čeličnih ramena i mišićavog tela

foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV
foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Bugarska princeza Kalina dospela je na naslovne strane prošlog meseca nakon što je prvi put izašla u javnost od januara 2020. godine. Ipak, nije njen povratak na kraljevske dužnosti bio to što ju je učinilo planetarno poznatom, već nešto potpuno drugo.

 

U pitanju je bila njena dramatična promena u fizičkom izgledu, čelična ramena i mišićavo telo. 

 

Nakon što su njene fotografije postale viralne Kalina je odlučila da progovori o svom novom izgledu:

- Nisam to očekivala. Samo sam nosila haljinu bez rukava u 21. veku. Fizički izgled žene ne bi trebalo da bude vredna vesti.

 

Upravo to je bio povod da se odluči da za jedan španski magazin progovori o svom izgledu i načinu na koji je uspela da dođe do njega. 

 

- Ako ne treniram, ne osećam se dobro. Jedini razlog zašto to radim je da bih bila zdrava i da se osećam dobro - rekla je ona.

Objašnjena fizička transformacija princeze Kaline


Sport je oduvek bio deo njenog života. Odrastajući u Francuskoj, mlada princeza je od malih nogu skijala, a često je sa ocem išla na planinarenje po Alpima i tamo provodila od  šest do osam sati.

 

Kada je Kalina upoznala svog supruga Kitina, španskog pomorskog navigatora i istraživača i ambasadora dobre volje UNESKO-a, njen osećaj za avanturu i disciplinovan način života samo se povećao. Oni su radost pronašli u zajedničkom treningu.

 

Kalina i Kitin su zajedno počeli da treniraju sa tegovima u Bugarskoj 2000. godine.

- Bernardino Lombao, olimpijski sportista i specijalista, pomogao nam je da stekenemo rutinu trčanja koja je zasnovana na udaljenosti i brzini - rekala je Kalina za !Hola¡.

 

- U 2019. smo upoznali Karlosa Floresa, koji je bio na čelu takmičarske komisije Međunarodne fitnes i bodibilding federacije, kao i jedan od velikih pionira fizičke kulture u Španiji, i od tada je naš lični trener. Kitin i ja nastavljamo da treniramo zajedno 24 godine kasnije.

 

Rutina vežbanja princeze Kaline 


Ponedeljak i četvrtak: trbušnjaci, noge, leđa, triceps i gluteus.

Utorak i petak: trbušnjaci, prsni kosti, ramena, bicepsi i gluteus.

 

- Radim četiri serije po 12 ponavljanja. Povlačim 70 kilograma leđa (povlačenje leđa), 30 kilograma ramena (15 u svakoj ruci) sa bučicama i 20 kilograma pregiba za biceps - kaže princeza Kalina.

 

Sreda i subota: Trčanje 30 minuta

KALINA JE IZGLEDALA POTPUNO DRUGAČIJE DO PRE NEKOLIKO GODINA
KALINA JE IZGLEDALA POTPUNO DRUGAČIJE DO PRE NEKOLIKO GODINA foto: ETIENNE BOYER / Sipa Press / Profimedia

Princeza Kalina takođe vodi svog psa u planinsku šetnju do četiri sata svakog dana. Takođe skija na snegu, skije na vodi, surfuje i jahanje.

 

- Ključ, kao i skoro sve u životu, je doslednost. Ali morate to da uradite kako treba - dodala je ona.

 

Loš način života, konzumiranje alkohola, pušenje, prejedanje i malo spavanja, dovode do dana sa manje energije i do slabog ili prevremenog starenja.

 

- Dobra ishrana, osam sati sna i dobar trening su ključ zdravog načina života i forme - kaže ona.

 

Afinitet princeze Kaline prema fitnesu nije ništa novo; Bugarska princeza je sledila disciplinovan režim treninga više od dve decenije, ali tek sada je njeno telo pokazalo znake velike fizičke transformacije.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Šta kod dece može da bude problem u odabiru sporta?

 

makonda-tracker