PAŽLJIVO

DAME NAKON ROĐENJA DETETA SU ŽELJNE PAŽNJE I LJUBAVI : Muškarci, ovakvo samoživo ponašanje može dovesti do kraha BRAKA

0

Budite dobar primer vašoj deci, koja će usvojiti modele ponašanja od vas.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Neretko možemo čuti da se sve više parova rastaje samo nekoliko meseci nakon što se ostvare u ulozi roditelja, a nedostatak saosećanja i istinske želje za promenom, dovode do ugnjetavanih emocija porodilje i manjkom samopouzdanja.

 

Stoga, muškarci, pomno pratite ove savete, kojima ćete svoju voljenu navesti da se oseća blaženo, poštovano i prijatno u sopstvenoj koži, koja je pretrpela mnogobrojne transformacije.

 

1. Nikada ne insistirajte na intimnim odnosima - ženama nakon porođaja treba određeno vreme da ponovo budu one "stare" i željne uzbuđenja i strasti, jer se suočavaju sa najvažnijom ulogom u životu, dojenjem, zaceljenjem rana. Umesto insistiranjima koja vode sopstvenim zadovoljstvima, suprugu obasipajte zagrljajima, komplimentima i istinskim emocijama.

 

 

2 Ne dozvolite da se šale svode na fizički izgled - ma koliko god želeli da suprugu vidite u starim farmericama, haljini i izazovnim kombinacijama, ženama treba vremenski period kako bi izgubile prekomerne kilograme, te vaši komentari nisu nešto što će je posebno motivisati, već mogu prouzorkovati razmirice, tugu i osećaj letargije.

 

roditeljstvo, majčinstvo, očinstvo, porodica, beba, devojčica, život porodice, srećna porodica
foto: Shutterstock

 

3. Ne stavljajte prijatelje i izlaske ispred porodičnih vrednosti - muškarci neretko smatraju da nisu previše korisni kada su u pitanju obaveze u vezi sa kupanjem, prepovijanjem i uspavljivanjem novorođenčeta, te ih izbegavaju odlaskom na fudbalske utakmice i druženja van svog doma. Ovim gestovima možete voljenoj osobi staviti do znanja da joj niste oslonac i podrška, a planove o budućnosti i roditeljstvu ste oboje pravili.

 

4. Ne komentarišite atribute drugih dama pred suprugom - porodilje su veoma osetljive nekoliko meseci nakon ovog čina, te vaše reči mogu biti protumačene kao indirektna poruka da vam nije dovoljno privlačna i hraizmatična.

 

porodica, beba, novorođenče, brak, život porodice
foto: Shutterstock

 

makonda-tracker