samo upornost

Kako je Džesika Simpson smršala 60 kg? Kad je vaga pokazala broj 110, rekla je – dosta

0

Pevačice su često na meti kritika čak i kada se ugoje 5 kg, a zamislite onda kroz šta prolaze one koje imaju i do 50 kg viška 

DŽESIKA JE SMRŠALA 60 KILOGRAMA, DOSLOVNO SE PREPOLOVILA
DŽESIKA JE SMRŠALA 60 KILOGRAMA, DOSLOVNO SE PREPOLOVILAfoto: EPA/MIKE NELSON

Kada razmišljamo o borbi sa kilogramima nije loše kao polaznu tačku uzeti neku poznatu pevačicu, glumicu, možda uramiti njenu fotografiju i staviti je na frižider. 

 

To će da vam svaki put bude podsetnik da iz njega uzmete samo ono što vam je tokom dana zaista potrebno i što neće doprineti da dobijate, već gubite kilograme.

 

A ako neko iz Holivuda može da vam posluži kao inspiracija to je onda definitivno Džesika Simpson. Ova američka pevačica je u jednom trenutku imala preko 110 kilograma i ta cifra je bila okidaš da krene u borbu sa gojaznošću.

Ona je uz pomoć ličnog trenera i adekvatne ishrane uspela da skine ogroman broj kilograma i da sa 110 dođe na svega 50 kg, što znači da je smršala polovinu kilaže i više od toga.

 

Ona je otvoreno u javnosti govorila o problemima s alkoholom, ali i o tome da joj je treća trudnoća donela veliki višak kilograma s kojima nije mogla da se izbori, a koji je tokom godina počeo ozbiljno da narušava njeno zdravstveno stanje.

 

Kada je shvatila da joj od toga da li će smršati zavisi život krenula je u borbu sa viškom koja nije bila ni malo laka.  Prvo je promenila ishranu, a onda uvela u svoj plan i redovne treninge.

 

DŽESIKA JE IMALA OGROMAN VIŠAK KILOGRAMA
DŽESIKA JE IMALA OGROMAN VIŠAK KILOGRAMA foto: Profimedia

Početak je kao i svima bio težak, ali čim je primetila transformaciju svog tela dobila je sve veću i veću motivaciju da bude još bolja, da još jače trenira i da jede samo dozvoljene namirince.

 

Jednom prilikom je otkrila da je držala takozvane dijete za resetovanje tela. Upravo zahvaljujući njima Džesika je tri puta uspela da smrša, odnosno popravljala liniju nakon svake trudnoće.

 

-  Znala sam da ću kad-tad povratiti svoju svetlost i izboriti se sama sa sobom. Da bih to učinila, morala sam da prestanem da pijem alkohol jer mi je zbog njega mozak i srce ubrzano radilo i bila sam iscrpljena. Toliko je stigme oko reči alkoholizam, kao i etiketiranja alkoholičara - ispričala je ona.

DANAS JE GOTOVO NEPREPOZNATLJIVA
DANAS JE GOTOVO NEPREPOZNATLJIVA foto: Roy Rochlin / Getty images / Profimedia

Ona je pričala i o tome da je u piću pronalazila utehu za sav neuspeh, bol i slomljenost kroz koju je tokom života prolazila.

 

- Piće nije bilo problem, to sam bila ja. Nisam volela sebe. Nisam poštovala svoj uticaj. Danas poštujem. Prihvatila sam strahove i delove svog života koji su bili tužni. Moja moć je mentalna hrabrost. Ja sam divlje iskrena i otvorena - napisala je nedavno ona u jednoj svojoj objavi. 

 

Pevačica je otkrila i da je na stres reagovala tako što se gojila i mršavila i po 45 kilograma. Sada, posle mnogo godina kaže da je konačno zadovoljna svojim izgledom, ali i celokupnim životom. 

 

Bonus video:

Dijeta po krvnim grupama, da ili ne?

 

makonda-tracker