svako može da izdrži

Zvali su je SLONICA, a sad im je premršava: JEDNOSTAVNA DIJETA lepe pevačice dozvoljava varanje, a zabranjuje – glad

0

Šarmantna pevačica odabrala je dijetu koju je probalo pola Holivuda i uspela je po treći put u životu prepolovi težinu

foto: Bruja/Juan Sharma, PacificCoastN / Pacific coast news / Profimedia, Instagram, jessicasimpson
foto: Bruja/Juan Sharma, PacificCoastN / Pacific coast news / Profimedia, Instagram, jessicasimpson

Američka pevačica i glumica Džesika Simpson (41) imala je proteklih godina česte oscilacije u težini. Njena najnovija transformacija podrazumeva mršavljenje oko 50 kilograma, a mediji idu toliko daleko da ocenjuju da je smršala čak i do 70 kilograma.


Ona nikad nije izgledala mršavije, a oni koji su je ranije kritikovali jer je gojazna i brutalno je ismevali sada tvrde da je – premršava. "Pojedi nešto", "Kako ova žena može da stoji", "Ona je sigurno bolesna" samo su neki od komentara na račun Džesike Simpson, koja od početka karijere trpi napade zbog svoje kilaže.

 

 

Tako je pre samo nekoliko godina čitala kako je nazivaju "slonicom" i "moržom" i smeju se njenim fotografijama gde god da se pojavi.


Kako je i sama pričala, nakon svake od svoje tri trudnoće, ona bi se ugojila više od 20 kilograma. Džesika je ponosna mama troje dece: Berdi Mej (1), Maksvel Dru (8) i Ejsa Nuta (7). Kako ističe, svaki put kad je bila u drugom stanju ugojila se značajno, a u trećoj trudnoći joj je bilo najteže.

 

Džesika Simpson je u jednom trenutku imala 117 kg
Džesika Simpson je u jednom trenutku imala 117 kgfoto: Bruja/Juan Sharma, PacificCoastN / Pacific coast news / Profimedia

Ugojila sam se prilično tokom svake trudnoće. Slavim trudnoću, ali poslednja je za mene bila izuzetno teška. Ne znam da li je razlog to što sam starija, hormoni ili nešto treće, ali bilo je stvarno brutalno – ne krije Džesika.


U jednom momentu, pevačica je imala 117 kilograma, a imala je mnogo problema s anksioznošću i bolovima u leđima i stopalima. Gojaznost joj je donela i probleme s nesanicom, a najviše je patilo njeno samopoštovanje zbog negativnih komentara na Instagramu.

 

Poslednji put kada je smršala, najmanje 50 kilograma, taj proces je trajao godinama.

 


Trebalo mi je tri godine – rekla je pevačica za The Real. – Verujem da treba sebi da postavljam male ciljeve u životu jer uvek postoje problemi zbvog kojih će sve izgledati kao da je nemoguće. Mali ciljevi su mi pomogli da ostvarim veći.

 

  • Kako je smršala Džesika Simpson?


Kako je više puta pričala, da bi se rešila viška kilograma Džesika je koristila tzv. dijetu 5 faktora.


U pitanju je režim ishrane koji je osmislio holivudski nutricionista i fitnes trener mnogih zvezda Harli Pasternak. Za nju je važno što nema vežih odricanja i gladovanja, a mršavljenje se postiže kvalitetnom kombinacijom namirnica.


Dijeta 5 faktora specifična je po tome što je sve u njoj povezano s brojem 5, a zasnovana je na petodnevnom planu ishrane. Tokom dana važno je imati pet obroka, a u obroku valja imati po pet sastojaka.


Svaki obrok mora da sadrži:

 

  • nemasne proteine
  • ugljene hidrate s niskim glikemijskim indeksom (mahunarke, batat, orašasti plodovi, ovas, većina povrća sa izuzetkom graška, šargarepe i crvenog povrća, potom voća poput jabuka, pomorandži, bresaka, šljiva, grožđa, grejpfruta, krušaka)
  • biljna vlakna
  • zdrave masti
  • vodu

 

 

Što se tiče konkretno tečnosti, trebalo bi piti makar dva litra vode dnevno, a ako vam dosadi voda možete da koristite neslađen čaj.


Kada je reč o fizičkim aktivnostima, preporučuje se trening u trajanju od makar 25 minuta. Najvažnije je početi sa pet minuta zagrevanja kardio vežbama, potom nastaviti sa 10 minuta anaerobnih vežbi, pet minuta trbušnjaka i završiti opuštajućim kardiom.


Tokom pet nedelja dozvoljeno je pet dana za "varanje", a idealno je da to bude u nedelju. Tada možete da jedete šta god želite, ali je važno da imate pet obroka.


Primer jelovnika za dijeti 5 faktora


Doručak: musli vez šećera s najmanje 5 grama proteina (može iz nemasnog sira ili ćureće salame) i 5 grama vlakana (iz povrća ili voća)
Užina: voće bogato vlaknima, orašasti plodovi, nemasni proteini
Ručak i večera: supa, salata, nemasni proteini (piletina, ćuretina ili riba), prosti ugljeni hidrati (povrće, batat, pirinač)
 

 

makonda-tracker