deluje!

Za kratko vreme je oslabio 12 kg, a jeo je – ČVARKE: Neobičan režim ishrane Željka Vasića koji mu je promenio život

0

Nakon rutinske kontrole pevač je, kako se pisalo prošle godine, otkrio zdravstveni problem zbog kog je morao značajno da promeni način ishrane

Željko Vasić morao je da pređe na strog režim ishrane
Željko Vasić morao je da pređe na strog režim ishranefoto: Zorana Mandic/ATAImages

Poznati pevač Željko Vasić od početka karijere izgleda manje-više isto i uglavnom se nije mnogo menjao, a krajem prošle godine mediji su pisali da je nedavno morao da započne strogu dijetu.


Navodno je prilikom rutinskog pregleda kantautor saznao da pati od visokog pritiska, nakon čega mu je propisana uravnotežena ishrana.


Dok se nje pridržavao, pevač je navodno uspeo da oslabi 12 kilograma, pisao je Grand Online.

Željko je sasvim slučajno otkrio da pati od visokog pritiska. Na jednom rutinskom pregledu su mu ustanovili krvnu sliku "u crvenom", što bi se reklo, i odmah su mu propisali izbalansiranu ishranu koja ga je vrlo brzo dovela ne samo do boljeg zdravlja već i do savršenog izgleda, a skinuo je ni manje ni više nego 12 kilograma – naveo je tada neimenovani izvor.

 

Željko Vasić navodno je imao povišen krvni pritisak
Željko Vasić navodno je imao povišen krvni pritisakfoto: Antonio Ahel/ATAImages

On je objasnio da je u pitanju režim ishrane na kom je Vasiću bilo dopušteno da uživa u neočekivano masnim namirnicama – čvarcima, ali ne baš kad god poželi.


U čitavoj dijeti koju su mu prepisali, dozvolili su mu da jede čvarke, ali isključivo pre koncerta, kako bi prirodnim mastima dobio preko potrebnu energiju – rekao je izvor blizak pevaču.


– Željko je bio sasvim zbunjen, ali evo, pokazalo se da je izmenjena ishrana dala željene rezultate. Krvna slika mu je kao u mladića, a kako mnogi kažu i izgleda bar desetak godina mlađe – ispričala je osoba bliska Vasiću.

 

Zbog navodne hipertenzije pevač Željko Vasić morao je da promeni ishranu
Zbog navodne hipertenzije pevač Željko Vasić morao je da promeni ishranufoto: Zorana Mandic/ATAImages

Za povišen krvni pritisak je ishrana veoma važna


Povišen krvni pritisak ili hipertenzija zapravo je stanje u kome je sistolni (gornji) pritisak povišen preko 140 mmHg, a dijastolni (donji) preko 90mmHg kod ljudi starijih od 18 godina, navodi Svetska zdravstvena organizacija.


U pitanju je stanje koje smatra jednom od najčešćih bolesti današnjice i može da izazove niz zdravstvenih problema, a stručnjaci stalno napominju da je način ishrane veoma važan za regulaciju ovog stanja.


Primenjivanje uravnotežene ishrane može biti od pomoći u prevenciji povišenog pritiska ili u njegovoj kontroli, a ključno je da jelovnik bude izbalansiran i raznovrstan, kako bi telo dobijalo sve neophodne vitamine, minerale i druge hranljive materije.

 

Povišen krvni pritisak ili hipertenzija zapravo je stanje u kome je sistolni (gornji) pritisak povišen preko 140 mmHg, a dijastolni (donji) preko 90mmHg
Povišen krvni pritisak ili hipertenzija zapravo je stanje u kome je sistolni (gornji) pritisak povišen preko 140 mmHg, a dijastolni (donji) preko 90mmHg foto: Shutterstock / fizkes

Postoji mnogo namirnica koje pomažu u regulaciji hipertenzije, a obično se preporučuju semenke bundeve, citrusi, bobičasto voće, mahunarke, masna riba i zdrave masti.

 

BONUS VIDEO

Lampaš: Dijeta asocira ljude na izgladnjivanje

 

makonda-tracker