zdrava dijeta

Bez gladovanja, odricanja i mučenja: Simpatična glumica se juče pojavila UPOLA MRŠAVIJA, a ne krije svoje tajne

0

Od početka karijere šarmantna Melisa Mekarti, zvezda najpopularnijih holivudskih komedija, suočava se sa osudom i neprijatnim situacijama, a otkako je izgradila samopouzdanje i uvela ove izmene – nestaju i kilogrami!

foto: EPA/PAUL BUCK
foto: EPA/PAUL BUCK

U Los Anđelesu je protekli vikend bio veoma uzbudljiv.


Nakon što je prekjuče organizovana 30. dodela SAG nagrada, juče je održana 35. dodela nagrada Udruženja američkih producenata, a najveći uspeh ponovo je pripao "Openhajmeru" Kristofera Nolana.


Na svečanim ceremonijama videli smo mnogo poznatih ličnosti, a na obema je bila glumica Melisa Mekarti, jedna od glavnih zvezda najpopularnijih komedija proteklih godina.

 

Melisa Mekarti i njen suprug i kolega Ben Falkone na dodeli nagrada Udruženja američkih producenata 2024.
Melisa Mekarti i njen suprug i kolega Ben Falkone na dodeli nagrada Udruženja američkih producenata 2024.foto: Michael Tran / AFP / Profimedia

Ona je prve večeri nosila otmenu srebrnu toaletu s drapiranim rukavima, a potom druge burgundi haljinu s metalik odsjajem.

 

Melisa Mekarti na dodeli SAG nagrada 2024.
Melisa Mekarti na dodeli SAG nagrada 2024.foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Mnogi su primetili da Melisa izgleda vitkije nego ranijih godina, a ona je više puta u prošlosti pričala o svojoj borbi protiv viška kilograma, koja traje celog života.

Život Melise Mekarti kao plus size zvezde u Holivudu


Zvezda filma "Mala sirena" objasnila je da se bori da ostane i fizički i mentalno zdrava, ali pod svojim uslovima. Ona je godinama nazivana "najpopularnijom holivudskom buckom", dobijala je uloge u kojima se ismeva njen izgled, a nakon mnogo neprijatnih situacija prihvatila je sebe i sazrela.


Negde u mojim tridesetim, počela sam da razmišljam tako da sam okej s tim ko sam ja – rekla je u intervjuu za People prošle godine. – Ako neko nije oduševljen time, i to mi je okej. U jednom trenutku sam bila u fazonu "Nećeš im se dopasti". To moraš da naučiš na teži način, ali je dobra lekcija.

 

Melisa Mekarti imala je razne neprijatne scene tokom karijere zbog viška kilograma
Melisa Mekarti imala je razne neprijatne scene tokom karijere zbog viška kilogramafoto: EPA/PAUL BUCK

Budući da se stalno borila s kilogramima, Melisa je često bila na tzv. pomodnim dijetama, a jedna od najopasnijih stvari kojima se podvrgla je tečna dijeta, kada mesecima nije jela ništa čvrsto i smršala više od 30 kilograma za četiri meseca.


Nikad više to ne bih uradila. Osećala sam se izgladnelo i ludo polovinu vremena – objasnila je ona.

Posebno joj je teško padalo što puniji muškarci nemaju isti tretman kao žene u Holivudu, kao i što je ljudi stalno vraćaju na temu njenih kilograma, pa joj je u jednom intervjuu novinar četiri puta postavio pitanje "je li šokirana što je tako ogromna" uspela u filmskoj industriji. Skoro uvek kad ode u kupovinu, vrati se kući razočarana i praznih ruku, a dešavalo joj se da nijedan dizajner neće da joj obezbedi haljinu za neku svečanost.

 

Melisa Mekarti
Melisa Mekartifoto: EPA/PAUL BUCK

Kako je smršala Melisa Mekarti?


Kako je prošle godine pisao The List, glumica je vrlo glasna u svom preziru prema pomodnim dijetama i želi da se fokusira na ishranu bogatu hranljivim materijama.


Umesto da prati neki strog režim ishrane, ona daje prioritet uključivanju određenih elemenata u svoje navike. Uglavnom insistira na konzumiranju nemastih proteina, vlakana, zdravih masti i mnogo voća i povrća.


Kako bi podstakla mršavljenje, glumica uključuje u ishranu zdrave masti iz čia semenki, avokada i bademovog mleka, koji ne samo što smanjuju zapaljenje u organizmu nego sprečavaju i povećanje telesne težine izazvano upalom.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Što se tiče proteina, njeni glavni izvori su pileća i ćureća prsa, humus i jaja.
Takođe, jede povrće, kinou, pije sokove od voća i povrća kako bi usporila varenje, poboljšala pokrete creva i ubrzala metabolizam.


Uz to, pije i zeleni čaj, koji sadrži dragocene antioksidanse, a trudi se da izbaci rafinisani šećer i slatkiše uopšte i pije vodu s limunom.

 

Melisa Mekarti već neko vreme je posvećena svom zdravlju i mršavi postepeno i bezbedno
Melisa Mekarti već neko vreme je posvećena svom zdravlju i mršavi postepeno i bezbednofoto: EPA/PAUL BUCK

Naravno, fizička aktivnost je posebno važna, a Melisa Mekarti se fokusira na kretanje, pa se trudi da džogira svakodnevno. Uz to, svaki dan joj je namenjen nečemu posebnom: ponedeljkom, sredom i petkom hoda po teretani i radi vežbe s bučicama i na mašinama, dok su utorak i četvrtak rezervisani za razne vežbe, s naglaskom na kardio.


Jednom prilikom je priznala da je koristila i suplemente na biljnoj bazi jer "čak i da je htela, bez toga ne bi uspela".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Lampaš: Dijeta asocira ljude na izgladnjivanje

 

makonda-tracker