njegova tajna

Od stomaka nije mogao da se sagne, imao je 130 kg: Aca Sofronijević je uspeo NEMOGUĆE - SMRŠAO je 42 kg BEZ DIJETE

0

Sad kad vidite njegove slike od pre 15 godina nećete moći da verujete da je to on 

ACA SOFRONIJEVIĆ SMRŠAO 40 KG BEZ DIJETE
ACA SOFRONIJEVIĆ SMRŠAO 40 KG BEZ DIJETE foto: Antonio Ahel/ATAImages

Naš čuveni harmonikaš Aca Sofronijević danas je zgodan i naočit momak koji svojim šarmom, stasom i muzičkim talentom može da osvoji svaku devojku koju poželi. 

 

Ipak, nije oduvek bilo tako. Koliko god da je šarm važan, toliko je važan i fizički izgled, koji do pre 15 godina nije bio na strani čuvenog harmonikaša. Naime,  Aca je imao ogroman problem sa viškom kilograma, koji je uspeo da reši.

 

Aca je više puta u javnosti govorio o svojoj borbi sa kilogramima, jer je želeo da pošalje svetu poruku da je sve moguće kada se čvrsto reši. On je uspeo da smrša više od 40 kg i to bez dijete.

Da je stvar veoma ozbiljna shvatio je kada je vaga pokazala 130 kg i kada je shvatio da mu taj ogroman višak predstavlja ozbiljan problem u životu. Nije mogao da se sagne da veže pertle, teško se kretao i nije mogao da stoji dok svira, što mu je ugrožavalo i egzistenciju.

 

Gostujući u jednoj emisiji Aca je otkrio da borba sa viškom kilograma nije laka, ali da je zbog zdravlja morao da promeni životne navike.

 

Kada sam počinjao karijeru, 2000. godine, oformio sam bend koji se zvao „Buba prestiž“. Pravili smo žurke po kafanama, uveseljavali goste, pravili dobru atmosferu. Na nastupima sam unosio veliku količinu alkohola, ali to nije bilo jedino zlo. Kada bismo svirku priveli kraju, otišli bismo da jedemo. To su uglavnom bile ogromne količine „brze hrane“, pa su se kilogrami samo nagomilavali. Kada je nastupila 2006, imao sam šta da vidim. Vaga je pokazivala 128 kilograma. Nisam mogao da se sagnem i vežem pertle. Teško sam disao, bio mi je problem da obavljam svakodnevne aktivnosti ‒ pričao je Aca Sofronijević za „Super TV“.

 

 

Shvatio je da mu je i život ugrožen i da nešto mora da uradi. Prvo na šta se odlučio bile su duge šetnje.

 

Nisam birao ni vreme ni mesto, po najvećoj zimi sam pešačio kako bih izgubio višak kilograma ‒ priznao je. Danas trenira i do pet puta nedeljno, a redovno ide i na plivanje.

 

Kilogrami su počeli polako da se tope, a on je učinio veliki napor i sebi uveo nove namirnice u ishranu. Sada jede više povrća, brzu hranu izbegava.

 

 

Naučio sam šta i kako treba da jedem, odnosno koje namirnice idu jedna uz drugu. Biram raznovrsne namirnice i unosim u organizam samo najbolje, a pijem i dosta vode ‒ kaže Aca.

 

Aca je svoju kilažu doveo do savršenstva, mnogo mu je lakše da obavlja svakodnevne obaveze, a zdravstveno stanje mu se mnogo poboljšalo. I ne samo zdravsteveno stanje, već i ljubavni život, pa malo, malo u medijima možemo da pročitamo da Aca ima novu devojku. 

 

Bonus video:

 

Šta je lavlja dijeta?

 

makonda-tracker