veliki uspeh

Imao je skoro 130 kg, zbog težine nije mogao da veže pertle: Aca Sofronijević otkrio kako je SMRŠAO 42 kg BEZ DIJETE

0

Pre 15 godina čuveni harmonikaš Aca Sofronijević izgledao je potpuno neprepoznatljivo 

foto: Instagram
foto: Instagram

Jedan od najpoznatijih srpskih harmonikaša čuveni Aca Sofronijević nije oduvek izgledao kao danas. On se pre više od 15 godina borio sa ogromnim viškom kilograma i u toj borbi je pobedio.

 

Od onog Ace koji je težio skoro 130 kilograma sada je ostao mladić koji ima idealnu liniju. On je svoju zavisnost od hrane uspeo da pobedi, a ona je odlučio da tajnu uspeha podeli u javnosti. 

 

 

Gostujući u jednoj emisiji Aca je otkrio da borba sa viškom kilograma nije laka, ali da je zbog zdravlja morao da promeni životne navike. 

 

Kada sam počinjao karijeru, 2000. godine, oformio sam bend koji se zvao „Buba prestiž“. Pravili smo žurke po kafanama, uveseljavali goste, pravili dobru atmosferu. Na nastupima sam unosio veliku količinu alkohola, ali to nije bilo jedino zlo. Kada bismo svirku priveli kraju, otišli bismo da jedemo. To su uglavnom bile ogromne količine „brze hrane“, pa su se kilogrami samo nagomilavali. Kada je nastupila 2006, imao sam šta da vidim. Vaga je pokazivala 128 kilograma. Nisam mogao da se sagnem i vežem pertle. Teško sam disao, bio mi je problem da obavljam svakodnevne aktivnosti ‒ pričao je Aca Sofronijević za „Super TV“.

 

 

Kako je ispričao, tada je shvatio da mu je i život ugrožen i da nešto mora da uradi. Prvo na šta se odlučio bile su duge šetnje.

 

Nisam birao ni vreme ni mesto, po najvećoj zimi sam pešačio kako bih izgubio višak kilograma ‒ priznao je. Danas trenira i do pet puta nedeljno, a redovno ide i na plivanje.

 

Kilogrami su počeli polako da se tope, a on je učinio veliki napor i sebi uveo nove namirnice u ishranu. Sada jede više povrća, brzu hranu izbegava. 

 

 

Naučio sam šta i kako treba da jedem, odnosno koje namirnice idu jedna uz drugu. Biram raznovrsne namirnice i unosim u organizam samo najbolje, a pijem i dosta vode ‒ kaže Aca.

 

Sada kada ga pogledate možete videti zgodnog momka koji ima oko 85 kilograma što je idealno za njegovu visinu.

 

 

makonda-tracker