plan ishrane

Imao je 128 kilograma i nije mogao da zaveže pertle: Kako je Aleksandar Sofronijević uspeo da smrša 46 KILOGRAMA?

0

Aca Sofronijević imao je veliki višak kilograma, nakon čega je morao da se posveti zdravoj ishrani i planu koji mu je pomogao da smrša

aca sofronijević je imao gotovo 130 kilograma kad je rešio da stane na put gojenju
aca sofronijević je imao gotovo 130 kilograma kad je rešio da stane na put gojenjufoto: Damir Dervišagić

Harmonikaš Aleksandrar Sofronijević pre nekoliko godina rešio je da nezdrave navike iskoreni i potpuno promeni svoj režim i životni ritam.

 

Posvetio se zdravoj ishrani i redovnim treninzima, zahvaljujući kojima je uspeo da smrša preko četrdeset kilograma, a jedan momenat bio je presudan da krene da vodi računa o svom zdravstvenom stanju prvenstveno, a onda i o fizičkom izgledu.

 

— Trenutak kada sam odlučio da povedem računa o sebi desio kada više nisam mogao da se sagnem da zavežem pertlu, mama mi je pomagala. U tom trenutku imao sam 128 kilograma, to je bilo 2008. godine – počeo je priču Aca Sofronijević.

 

Budući da je bio veliki gurman, nije mu bilo lako, ali njegova ishrana i dijeta Ace Sofronijevića dali su prave i kvalitetne rezultate.

 

Ja zaista volim da jedem, mislim da sam to nasledio od majke (smeh). Kada sam počinjao karijeru, 2000. godine, oformio sam bend koji se zvao „Buba prestiž“ i naše svirke trajale su do dva, tri sata noću. Na nastupima sam unosio veliku količinu alkohola, ali to nije bilo jedino zlo. Kada bismo svirku priveli kraju, otišli bismo na ogromnu picu ili metarsku palačinku i te ogromne količine hrane uz nespavanje, netreniranje i stres dovele su do toga da sam ja konstantno jeo — iskreno je rekao Aca.

 

— Proces promene je dugotrajan i zaista nije lak. Međutim, ja imam veliku želju i volju za životom jer sam video koliko je loše biti gojazan i kako ne možeš ništa da uradiš. Početak moje dijete u smislu zdrave ishrane bio je da se uobročim. Trudim se da uvek imam mnogo salate i trudim se da izbegnem da vezujem hleb sa ugljenim hidratima i nikad ne uzimam slatko posle obroka – kaže Sofronijević.

 

1 / 6 Foto: Nemanja Nikolić

 

Doručak su uglavnom neke kašice od heljde sa kombinacijama smrznutog voća, jaja, napravim neku salatu dobru, humus često pravim, integralni hleb, heljdu obožavam i super je varim i uglavnom je kod mene heljdin hleb. U zavisnosti od toga šta je bio doručak, užina su uvek te neke voćne stvari ili štanglica čokolade ili dve urme — otkrio je harmonikaš u emisiji "RTS Ordinacija".

 

— Za ručak se uvek trudim da imam nešto kuvano, uvek se trudim da to bude grašak ili sočivo ili pasulj koji vezujem sa jednim parčetom integralnog hleba. Meso sam naučio da je meni dovoljno 150 grama mesa maksimalno i ja sam apsolutno sit. Dva, tri puta nedeljno jedem meso, dva, tri puta jedem ribu, ostalo je ta neka biljna hrana i uvek neka lagana večera — pričao je Sofronijević.

 

Bonus video

Dijeta sa jajima:

 

makonda-tracker