veganska magija

2 sastojka, 5 minuta posla: Zdrav SLADOLED bez šećera i mleka koji mališani vole više nego kupovni

0

Pristavite vodu za kafu i pre nego što provri – vaš domaći sladoled će biti spreman, savršeno kremast i neverovatnog ukusa

domaći sladoled s borovnicama
domaći sladoled s borovnicamafoto: Oksana Mizina/Shutterstock

Sladoled je dezert bez kog ne možemo da zamislimo leto, ali ga često izbegavamo zbog svih tih dodatih šećera i kalorija.


Ukoliko izbegavate mleko iz bilo kog razloga, često vam je izbor sužen, pa je domaći sladoled poslastica koja može da vam ulepša leto.


Da biste napravili ovu brzu varijantu, ne treba vam ništa osim voća, i to banane i borovnica, koje će pružiti sladoledu pun i bogat ukus, a sprema se vrlo jednostavno!

 

Sastojci:

 

  • 1 manja banana
  • 120 grama borovnica

 

Priprema

  1. Najpre isecite bananu na kolutiće i poređajte po tanjiru, pa stavite u zamrzivač.
  2. Stavite i borovnice da se zamrznu.
  3. Posle nekoliko sati sve ubacite u blender i blendajte dok ne dobije kremastu teksturu. Povremeno silikonsko špatulom pokupite ostatak sa unutrašnjih zidova blendera i vratite do nožića.
  4. Ako ne bude dovoljno kremasto, dodajte jednu do dve kašike vode (može i više po potrebi).
  5. Sipajte u činiju ili u kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač da odstoji najmanje dva sata.
  6. Po želji možete posuti šarenim mrvicama, rendanom čokoladom, mlevenim orašastim plodovima... ali će i bez ičega ukus biti božanstven!

 

 

BONUS VIDEO: Pogledajte kako se pravi sladoled od lubenice

 

 

 

makonda-tracker