Kako se pravi najzdraviji i najukusniji domaći sladoled? Iznenađujuće lako i brzo!
Veganska kuhinja darovala nam je mnogo dragocenih recepata, zahvaljujući kojima možemo uobičajene slatkiše zameniti zdravom i jednako ukusnom alternativom.
Jedan od takvih je recept za domaći čokoladni sladoled, za koji ne morate da koristite ni dodati šećer, ni mleko, pa čak ni čokoladu! Dovoljna su vam dva sastojka, a po želji možete dodati malo meda.
Sastojci:
- 2 banane
- 2 kašike kakao praha
Priprema
- Iseckajte banane na kolutiće, pa ih poređajte po tacni obloženoj pek-papirom i stavite u zamrzivač na pola sata.
- Potom ih izvadite, ubacite u blender, dodajte kakao prah, pa blendajte minut do dve, odnosno sve dok ne dobije finu kremastu teksturu.
- Sipajte zatim u čaše ili u kalupe za sladoled na štapiću i – to je sve! Stavite sladoled u zamrzivač i već sat do dva kasnije, moći ćete da uživate u božanstvenom čokoladnom ukusu!
( Glossy )