VEGANSKA KUHINJA

Domaći sladoled za 120 sekundi: Poslastica bez mleka i šećera, od samo 2 superzdrava sastojka (RECEPT)

0

Kako se pravi najzdraviji i najukusniji domaći sladoled? Iznenađujuće lako i brzo!

Čokoladni sladoled na štapiću, bez mleka i šećera
Čokoladni sladoled na štapiću, bez mleka i šećerafoto: zarzamora/Shutterstock

Veganska kuhinja darovala nam je mnogo dragocenih recepata, zahvaljujući kojima možemo uobičajene slatkiše zameniti zdravom i jednako ukusnom alternativom.


Jedan od takvih je recept za domaći čokoladni sladoled, za koji ne morate da koristite ni dodati šećer, ni mleko, pa čak ni čokoladu! Dovoljna su vam dva sastojka, a po želji možete dodati malo meda.


Sastojci:

 

  • 2 banane
  • 2 kašike kakao praha


Priprema

  1. Iseckajte banane na kolutiće, pa ih poređajte po tacni obloženoj pek-papirom i stavite u zamrzivač na pola sata.
  2. Potom ih izvadite, ubacite u blender, dodajte kakao prah, pa blendajte minut do dve, odnosno sve dok ne dobije finu kremastu teksturu.
  3. Sipajte zatim u čaše ili u kalupe za sladoled na štapiću i – to je sve! Stavite sladoled u zamrzivač i već sat do dva kasnije, moći ćete da uživate u božanstvenom čokoladnom ukusu!

 

makonda-tracker