prste da poližete!

Posni sitni kolači: ČOKOLADNE ŠTANGLE s bademima kojima ćete se vraćati i van sezone slava (RECEPT)

0

Sitni kolači za slavu ne moraju se peći niti mutiti mikserom dugo! Za samo nekoliko minuta dobićete najlepšu domaću čokoladnu masu

foto: Rahmah Hastuti/Shutterstock
foto: Rahmah Hastuti/Shutterstock

Veganski kolači su i više nego ukusna zamena za poslastice s jajima i mlekom, a tokom sezone slava i posta, oni su vrlo popularni!

 

Ukoliko nemate ideju za posne sitne kolače, ove čokoladne štanglice oduševiće vas ukusom.

 

Sastojci:

 

 

  • 220 grama otopljenog kokosovog ulja
  • 120 mililitara krema od kokosa
  • 50 grama kakao praha
  • 40 grama šećera u prahu
  • prstohvat morske soli
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile
  • listići badema

 

Priprema


U blender stavite otopljeno kokosovo ulje, pa kokosov krem na sobnoj temperaturi, kakao, šećer u prahu, so i vanilu.


Dobro izblendajte dok se ne sjedini, pa dodajte šećer po ukusu, dok će još vanile i kakaoa pojačati čokoladni ukus.


Sipajte u kalup po izboru, a ako ne sipate u kalupe u oblicima, dobićete masu poput čokolade koju možete seći na štanglice. Koristite papirne korpice ili pek-papir za oblaganje, pa pospite listićima badema i stavite u zamrzivač.


Na sobnoj temperaturi može da stoji sat vremena, pose čega postaje mekanije, dok se u vrlo toplim prostorijama topi, pa požurite i poslužite ih uz kafu.

 

 

makonda-tracker