Sitni kolači za slavu ne moraju se peći niti mutiti mikserom dugo! Za samo nekoliko minuta dobićete najlepšu domaću čokoladnu masu
Veganski kolači su i više nego ukusna zamena za poslastice s jajima i mlekom, a tokom sezone slava i posta, oni su vrlo popularni!
Ukoliko nemate ideju za posne sitne kolače, ove čokoladne štanglice oduševiće vas ukusom.
Sastojci:
- 220 grama otopljenog kokosovog ulja
- 120 mililitara krema od kokosa
- 50 grama kakao praha
- 40 grama šećera u prahu
- prstohvat morske soli
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- listići badema
Priprema
U blender stavite otopljeno kokosovo ulje, pa kokosov krem na sobnoj temperaturi, kakao, šećer u prahu, so i vanilu.
Dobro izblendajte dok se ne sjedini, pa dodajte šećer po ukusu, dok će još vanile i kakaoa pojačati čokoladni ukus.
Sipajte u kalup po izboru, a ako ne sipate u kalupe u oblicima, dobićete masu poput čokolade koju možete seći na štanglice. Koristite papirne korpice ili pek-papir za oblaganje, pa pospite listićima badema i stavite u zamrzivač.
Na sobnoj temperaturi može da stoji sat vremena, pose čega postaje mekanije, dok se u vrlo toplim prostorijama topi, pa požurite i poslužite ih uz kafu.