Predstavljamo vam brzi posni recept za palačinke koje možete filovati marmeladom i mlevenim orasima
Palačinke su najslađi i najbrži način da pripremite doručak kojem ne nemoguće odoleti i koji posebno obožavaju mališani, a njihova posna – veganska – varijanta je jednako slasna i sočna.
Odvojte 10-15 minuta za pripremu posnih palačinki, a onda vam ostaje samo da odaberete svoj omiljeni nadev.
Sastojci:
- pola litra kisele vode
- 300 grama brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- polovina kesice sode bikarbone
- 1 mala šolja ulja
- prstohvat soli
- ulja po potrebi (za podmazivanje tiganja)
Priprema
- Sipati u činiju kiselu vodu i ulje, pa postepeno i uz mešanje dodavati prethodno pomešane suve sastojke: brašno, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
- Nakon što sjedinite sastojke, zagrejte nauljen tiganj i sipajte smesu manjom kutlačom.
- Posle oko pola minuta okrenite palačinku da se zapeče s druge strane, i tako dok ne potrošite materijal.
- Filujte palačinke džemom i mlevenim orasima ili posnim keksom i rolajte.
( Glossy )