ODLUČNOST JE NAJVAŽNIJA

Kada je vaga pokazala 150 kg, odlučio je - KRAJ: Marko Kon je smršao 45 kilograma, u tome mu je pomoglo JEDNO PRAVILO

0

Godinama je mučio muku s viškom kilograma, a onda je u jednom trenutku prelomio i rešio da smrša 

foto: Instagram
foto: Instagram

Poznati muzičar Marko Kon nije mnogo mario za svoj fizički izgled i sve mu je bilo super dok u jednom trenutku nije shvatio da je ozbiljno ugrozio zdravlje.

 

Tada je rešio da smrša i u tome je i uspeo. U nekom trenutku vaga je pokazivala neverovatnih 156 kilograma i to je bio okidač da muzičar promeni svoje navike i na taj način smrša čak 45 kg. 

 

 

On je gostujući u domaćim medijima objasnio i kako je tekao ceo proces. 

 

- Teško je na početku promeniti životne navike. Ne postoji čudotvrona dijeta i mehanizam, bitno je koliko kalorija uneseš tokom dana, tu nema mnogo pametovanja, sve se svodi na količinu, što je hrana lepša treba je jesti manje. Prvo treba doneti odluku, a onda je se držati. Da je jednostavno - nije. Ja volim da citiram: ’Nismo debeli zato što jedemo, nego jedemo zato što smo debeli'. Glad koju sam osećao sa 45 kilograma neuporediva je sa onom koju osećam sad - rekao je Marko Kon.

 

Proces mršavljenja je trajao dugo i nije bilo lako, ali je rezultat bio veoma vidljiv.

 

 

- Gojazni ljudi se pravdaju hormonskim poremećajem, a to je skoro uvek tačno. Taj poremećaj kasnije podržava gojaznost, to je jedan začarani krug. To su bile ozbiljne pripreme, odricanja, saveti lekara, ja sam na endokrinološkom odeljenju dobio lekove, savete, pažnju, to je jedan vrlo naporan proces. Sada je stvar volje održati i znati, da ne treba da počnem da jedem čokoladu od 300 grama. Početak je medicinska stvar, mora da vas savetuje neko ko ozbiljno zna šta radi. Matabolički proces mora da se sredi - istakao je Kon.

 

Muzičar je dugo nakon što je smršao imao razne proleme, pa čak je i sanjao hranu i imao grižu savesti zbog toga. On je tada priznao i da ima dijabetes tip tri.

 

 

- To se lako tretira. Tip dva je stečeni, tip jedan je najgori. Moj je tri, teško se otkriva, to je skupa procedura gde se moj genetski materijal slao u Francusku, lečenje pokazuje kao da je tip dva koji se može tretirati. U aprilu punim 50 godina, pa ću da zaokružim - rekao je Kon.

 

 

makonda-tracker