ogroman uspeh

Tajna ishrane srpske Adel: Kako je Bojana Stamenov smršala 80 kg za godinu dana?

0

Pevačica Bojana Stamenov za kratko vreme je u potpunosti transformisala svoj izgled i postala inspiracija mnogima.

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Bojana Stamenov, koju su ovdašnji mediji prozvala "srpska Adel", dugi niz godina se borila sa prekomernom težinom.

 

Gojaznost se odrazila na njeno zdravstveno stanje. 

 

– Moje zdravstveno stanje je bilo katastrofa! U junu 2020. šećer mi je skočio skoro na 30. Tada sam primetila da ne vidim dobro. Sve do tada sam bila zdrava debelica, na granici insulinske rezistencije, ali bez problema. Nažalost, gojaznost je učinila svoje – rekla je pevačica svojevremeno u jednoj televizijskoj emisiji. 

 

Sa ove tačke gledišta, pevačici je jasno da je neredovna ishrana i vrsta hrane kojoj je pribegavala zbog koncerata i turneja dala svoje neželjene rezultate.

 

Kako je priznala, višak kilograma su uticali i njenu psihu.

 

 

– Postala sam agresivna i osiona! Baka mi je govorila: Šta praštiš, dete, na sve nas?! Šta ti je?  ispričala je Bojana.

 

Tada je odlučila da je vreme da potraži pomoć. 

 

Bojana Stamenov
foto: Antonio Ahel/ATAImages.

– Ušla sam kod doktorke i rekla: Nervozna sam i ne vidim dobro. Sve mi se smučilo! Želim da smanjim želudac.

 

Kako je operacija želuca veoma zahtevna i iziskuje određenu pripremu, Bojana je prevashodno morala da snizi šećer i da smrša pre same intervencije, a u cilju najbolje pripreme za operaciju išla je i kod psihologa.

 

Kako bi brže smršala pre intervencije, krenula je na treninge. 


– Na nagovor drugarice kontaktirala sam jednog trenera. Imala sam 185 kilograma i bila sam skeptična da će moći da mi pomogne. Osećala sam se neprijatno kad me je video u trenerci, bez šminke, raščupanu... Svakog dana sam morala da mu govorim koliko sam spavala, jela, da li sam imala neki stres – ispričala je ona.

 

Uz mukotrpne treninge, trebalo je da promeni i način ishrane. U tome joj je pomogao trener.

 

– Čak mi je promenio i ishranu. Pre njega sam uglavnom jela parče hleba sa mladim sirom, salatom ili kuvano jaje... On mi je dodao još namirnica, tako da nisam gladovala. Kad sam shvatila da sam izgubila 70 kilograma, otkazala sam operaciju! Sada se osećam psihički i fizički bolje, a i mnogo lakše. Lako kao leptir! Nastavljam da mršavim, pa dokle stignem –

Zahvaljujući ovakvom režimu ishrane, za prva četiri meseca je smršala 30 kilograma. 

 

Bojana Stamenov
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

– Plan ishrane je bio sličan nutricionističkom režimu. Imala sam tri obroka dnevno, smela sam voće i obrok svaki mi je bio zasitan. Nikad nisam bila gladna. Pa za doručak sam jela tri pržena jaja, paradajz, krastavac, salatu i voćku, ali samo u početku dok sam bila na svedenijoj ishrani. Za ručak pojedem 250 grama pečenog pilećeg mesa i salata i isto voćka. Za večeru mogu da pojedem ovsene pahuljice sa kiselim mlekom ili integralni rižoto sa pečurkama ili salatu neku ili ribu – otkrila je Bojana.

 

Da joj je ovakav način života ušao "u krv" i da sada ne može da zamisli dan bez treninga, potvrdila je i nedavnom objavom na Instagramu, kada je oduševljeno svojim pratiocima na ovoj društvenoj mreži otkrila da je u Ljubljani kupila sporstsku opremu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker