bez gladovanja

Pri svakom obroku prati jednostavno PRAVILO: LAGANA DIJETA zbog koje Elizabet Harli u 58. godini ne izlazi iz bikinija

1

Nakon što je napunila 50 godina, glumica je postepeno u svoj jelovnik počela da uvodi promene, a rezultati su neverovatni!

foto: Instagram, elizabethhurley1
foto: Instagram, elizabethhurley1

Britanska glumica Elizabet Harli pre nekoliko dana proslavila je 57. rođendan, ako uporedite njene nove fotografije sa starim — jedva da ćete primetiti neku razliku.


Pored toga što izgleda maltene identično kao devedesetih, kad ju je publika širom sveta zavolela, Harlijeva sve češće privlači pažnju i vrlo vitkom figurom, koju je nemoguće ne primetiti jer gotovo svakodnevno pozira u bikiniju. U pitanju su kupaći kostimi koje glumica sama dizajnira, a neretko se bori s negativnim reakcijama što bira da ponosno pokaže svoj stas.

 


Kako je Elizabet jednom prilikom istakla, ona u bikinijima pozira isključivo da bi ih reklamirala, a smatra da je "već previše stara da paradira u bikiniju na javnoj plaži". Uz to, izjavila je da se "iskreno nada da to neće raditi kad uđe u sedmu deceniju", a u svakom slučaju većina će se složiti da za to nema razloga — glumica izgleda spektakularno i nema razloga da se krije!

 


U čemu je tajna njenog savršenog izgleda?


Kako je jednom prilikom istakla, Elizabet pazi šta jede, ali njen način ishrane nije nešto što se dogodilo preko noći. Ona je nakon 50. rođendana postepeno počela da uvodi promene u svoj jelovnik, a objašnjava da zahvaljujući svojim sitnim i efikasnim pravilima nikad nije gladna.

 

Polovinu svakog mog obroka mora da čini voće ili povrće — izjavila je glumica u jednom intervjuu.


Na primer, ako doručkujem sendvič, obavezno ću pojesti i jabuku — objasnila je. — Ne jedem slatkiše, retko pijem alkoholna pića, a i tada u manjim količinama, a prerađevine nisam jela odavno.


Elizabet je otkrila i da svakog jutra najpre popije dve šolje tople vode na prazan stomak, što smatra pravim melemom za digestivni trakt. Potom sledi doručak, koji najčešće čini grčki jogurt s bananom, a ponekad doda i malo meda. Iako stručnjaci kažu da banane ne treba jesti za prvi obrok u toku dana, to je moćna kombinacija proteina i ugljenih hidrata, dok je jogurt i bogat probiotik.

 

1 / 13 Foto: Profimedia

 

Zahvaljujući bananama, Liz dobija neophodnu energiju, a a njen doručak sadrži i značajne količine vitamina C i kalijuma. Zbog meda, tu su i antioksidansi, a sve zajedno je hranljiv, zdrav i ukusan obrok.


Kada je reč o ručku, obavezna je neka čorba, dok glumica za večeru obično jede meso s povrćem. Zbog toga joj mnogo znači činjenica da na svom imanju sama uzgaja organsko povrće.

 


Ipak, priznaje da ne može da odoli puteru od kikirikija, kom neretko priđe sa supenom kašikom u ruci.


Ukoliko to uradim, posle prve kašike odmah sledi i druga — kaže Elizabet i priznaje da umesto toga ponekad prstom samo zahvati manju količinu i lizne puter kako bi se zasladila.

 

 

makonda-tracker