ništa drugo nije uspevalo

Za ulogu Tome je izgubio 24 kilograma! Milan Marić nije imao sreće s dijetama, a onda je uradio NAJPROSTIJU STVAR

0

Iako su u Holivudu uobičajene, naši glumci se retko odvaže za potpune transformacije zbog uloge, a jednu od najvećih izveo je i jedan od najboljih — Milan Marić

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Telesne transformacije zarad uloge traže mnogo odricanja i posvećenosti poslu, a u svetu je po njima najpoznatiji glumac Kristijan Bejl. I dalje se s nevericom prepričava kako je on za potrebe filma "Mašinista" smršao 30 kilograma, da bi odmah potom počeo da radi na pripremi Nolanovog "Betmena", pa se ugojio čak 50 kilograma i izgradio nepohodne mišiće.


Na našoj sceni nema tako ekstremnih primera, niti, uopšte, mnogo glumaca koji su imali veće transformacije, a jedan od onih koji su imali drastične oscilacije u težini zbog posla je Milan Marić.

 

Glumac je 2018. godine predstavio film "Dovlatov", u kom je igrao čuvenog sovjetskog pisca Sergeja Dovlatova, a mediji su svojevremeno pisali da je za ovu rolu morao da se ugoji čak 30 kilograma.


Odmah potom, prešao je na pripremu filma o Tomi Zdravkoviću, zbog čega je morao da sa 103 kilograma smrša na 79.

 

Milan Marić kao Toma Zdravković
Milan Marić kao Toma Zdravkovićfoto: Youtube Printscreen

Promena u kilaži nije samo puko gubljenje kilograma i kupovina novih stvari, već promena u glavii odnosu ka svom telu. To nije telo na koje si ti navikao. Osećaš, kao da si u tuđem telu, treba ti period adaptacije. Nije samo teško ugojiti se, već i kad mnogo smršaš taj gubitak utiče na tebe — rekao je svojevremeno za Blic Marić.


Kako je objasnio, nakon što je pokušao više načina ishrane za mršavljenje i nije uspeo, on je jednostavno prepolovio obroke.

 

1 / 4 Foto: Youtube Printscreen


Pokušao sam razne dijete i ništa nije uspelo. Moja dijeta je gladovanje. Posao glumca je takav da mi nemamo ustaljeni bioritam. Nekada moraš da ustaneš u šest da bi radio,a nekad snimaš celu noć. Uradio sam najprostiju stvar — prepolovio sam obroke. Izbacio sam hleb i sada manje koristim skrob u ishrani. Jedan obrok sam izbacio a druge prepolovio. Za dva meseca je to dalo rezulate — objasnio je glumac.


Rezultat znamo: "Toma" je jedan od najuspešnijih filmova u istoriji srpske i jugoslovenske kinematografije, a Milan Marić je oduševio i one koji su bili skeptični kad su čuli da će baš on oživeti lik Tome Zdravkovića u ovom ostvarenju.

 


 

makonda-tracker