nakon porođaja

Pilates, korigovana ishrana, trka za decom: Jelisaveta Orašanin otkriva uz koji režim je vratila vitku liniju (JELOVNIK)

4

Nakon rođenja sina Bogdana prvi put se suočila sa viškom kilograma, ali joj je nutriconista pomogao da se vrati zdravom načinu života.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Dramska umetnica Jelisaveta Orašanin Teodosić neprestano dobija komplimente i pitanja u vezi sa izgledom i načinom života, naročito jer je veoma brzo vratila devojačku liniju nakon dva porođaja. Glumica ipak ima  male trikove koje je iskoristila u svoju korist.

 

Deca su moja teretana. Ali bukvalno. Oni su moji privatni treneri. Kad sam sa njima, ne sedam. Smatram da i to utiče na kilažu ― istakla je glumica i dodala da joj je i "reformer pilates" dosta pomogao da se vrati u pređašnju formu, s obzirom na to da je sportski nastrojena.

 

― Ova rekreacija savršeno oblikuje telo, potpomaže koncentraciju, topi kilograme, ali i uspostavlja unutrašnji balans, što je meni preko potrebno. Moj trening podjednako opterećuje obe strane tela i celokupnu muskulaturu, čime se kalorije brže tope, a telo savršenije oblikuje.

 

 

Jelisaveta nije imala problem da se nakon dve trudnoće iznova vrati sportskim aktivnostima i pravilnom načinu života, a ovo joj najčešće prija.

 

 ― Stalno sam u pokretu. Zimi vozim bord, leti jedrim na dasci, a u međuvremenu se trudim da redovno treniram, kao i da se zdravo hranim. Ne volim dijete, one su krajnje sredstvo kom pribegavam zato što daju kratkoročne rezultate. Verujem da je dobro osmišljena ishrana bolja od svake dijete ― objasnila je Orašaninova.

 

 

Prvi put se sa viškom kilograma suočila nakon rođenja sina Bogdana, prošle godine, te je tada odlučila da potraži savet nutricioniste.

 

Zahvaljujući nutricionistkinji, brže sam došla do zdravijeg načina života i ishrane. Jelovnik, pre svega, baziram na povrću bogatom vlaknima, a uz to, unosim i složene ugljene hidrate i proteine  ― priznala je za Hit i otkrila kako otprlike izgleda njen jelovnik koji je zaslužan za vraćanje devojačke linije.

 

Doručak: Ovsene pahuljice i bademovo mleko

 

Užina: Dva kivija

 

Ručak: Grilovana piletina i špargla

 

Večera: Losos sa salatom

 

Savet:  Najvažnije je šta čovek jede i koliko je fizički aktivan.

 

 

 

makonda-tracker