(foto)

Toliko uživa u kostimima da je i privatno htela da ponese — ANTERIJU: Anđela Jovanović ponovo u ulozi Tašane

0

Lepa glumica Anđela Jovanović iznela je interesantna zapažanja o kostimima šivenim za seriju "Nečista krv", kao i stav o životu žena u tadašnjem vremenu

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Glumica Anđela Jovanović očarala nas je likom Tašane u filmu "Nečista krv — greh predaka", a u toj ulozi gledaćemo je i u novoj seriji "Nečista krv", o kojoj nam je i Dragan Bjelogrlić otkrio zanimljive detalje.

 

Anđela se nakon filmske premijere osvrnula na lik Tašane i položaj žena u tadašnjem i sadašnjem društvu, o čemu je otvoreno govorila za Glossy, a sada smo imali prilike da čujemo koliko je uživala noseći kostime tog vremena.

 

 

Nositi kostime Marine Medenice jeste kao nositi umetničko delo. Svaki deo je ručno šiven, biseri, svila...Pažnja o detaljima i materijalima je bila tolika da mi je bilo zadovoljstvo kao glumici da ih nosim.

 

Iako bi se, na prvi pogled, moglo zaključiti da su kostimi zahtevni, Anđela ih nije tako doživela.

 

Meni je kostim pomogao, posebno pojas koji su žene nosile. Daje drugačiji stav, ispravi te u struku da imaš "ponositiji" stav. Šalvare su teške za hodanje. Čitavo odevanje je bio proces — ritualni. Imala sam osećaj da sam ušla u kožu svog lika. Kostim mi je bio kao prirodno odelo lika. 

 

1 / 4 Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

Ipak, Anđela ne bi volela da je živela u takvom vremenu, ali ističe da ni danas stanje nije idealno.

 

To vreme je bilo dosta surovije, ozbiljniji problemi, čovek okrenut ka svojoj egzistenciji, nije bilo vremena za uživanje u dokolici. Dobro bih se snašla, ali ne bih volela da sam se našla.

 

U vremenu u kom živimo — ne živimo kako bi trebalo. Čovek je muškarac i žena, ne samo "čovek i žena". Pravila koja važe treba da su za sve ista, tako je u mojoj porodici. Ni danas nismo daleko dogurali koliko mislimo. Žene u drugom stanju gube poslove, nije idealno.

 

Anđela Jovanović
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Anđela je govorila o tome da je jedna posebna anterija ostavila veliki utisak na nju, kao i da je baš taj odevni komad pomogao da odglumi scenu zavođenja tokom snimanja. Ipak, nije mogla da ga ponese na premijeru, uprkos velikoj želji!

 

Ja sam pitala da ponesem ovaj kostim na premijeru, ali nisam mogla! Htela sam da se pojavim u anteriji. Bila bi mi čast — zaključila je lepa glumica.

 

 

makonda-tracker