o seriji "nečista krv"

Nema loše uloge, možemo da očekujemo — NEŠTO IZUZETNO: Vaja Dujović za Glossy o novoj seriji "Nečista krv"

0

Harizmatična glumica Vaja Dujović u filmu "Nečista krv ― greh predaka" glumila je jednu od najzapaženijih uloga, a nakon uspeha ekranizovanog dela Bore Stankovića, stiže nam i serija "Nečista krv"!

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

U seriji Vojislava Nanovića "Nečista krv" objedinjeno je nekoliko dela Bore Stankovića, a dok čekamo porodičnu sagu likova starog Vranja na malim ekranima, njeni junaci otkrili su nam šta će nas čekati.

 

 

I u seriji "Nečista krv", kao i u filmuVaja Dujović će se naći u ulozi Stane, a za Glossy je otvoreno govorila o tome da je serija, zapravo, nadmašila sva njena očekivanja. Glumica je, kao i veliki broj njenih kolega, prisustvovala izložbi kostima iz serije, autorke Marine Vukasović Medenice, ali imala je još jedan veliki razlog za radost.

 

Danas sam postala tetka jednog malog dečaka, pa sam jako uzbuđena da prisustvujem izložbi, a onda idem da slavim!

 

Nakon uspeha filma, Vaja ističe da je serija koju Srbija očekuje — izuzetna.

 

Kakva su tvoja očekivanja od serije?

 

— Serija je nadmašila moja očekivanja! Jako je uzbudljiva, malo dublja od filma jer ima više prostora za likove i odnose koji se razvijaju. Često, kada gledamo strane serije, pomislimo kako je neka epoha divna; mi smo tako nešto uradili. Zbog reditelja, direktora fotografije, samog Bore Stankovića, kostima koji su autentični, za jedan pravi doživljaj... I kolege glumci napravili su izuzetan posao. Ne samo da nema loše uloge, sve su izvanredne — ističe Vaja Dujović za Glossy.

 

1 / 8 Foto: Glossy, Nedeljko Tišanović

 

Kako si se ti snašla u kostimima karakterističnim za taj period?

 

— Zanimljivo je da, pre nego što obučete kostim leti, kada je 30 ili 40 stepeni, dobijete malu anksioznost. To su autentični materijali, koji nisu udobni, ali kada to obučete, uplivate u atmosferu nekog vremena. Nije bilo teško. To niste vi, već radite nešto što je iznad vas. 

 

S obzirom na to da je i u filmu i seriji, kao i delima Bore Stankovića, uostalom, akcenat na potlačenom položaju žena, kakvo je tvoje viđenje ovog perioda u životu našeg naroda i koliko su se stvari promenila?

 

— Ova serija priča razne priče likova i prati porodično stablo, ali glavna tema su potlačene žene tog perioda. Iz ove perspektive, nisam srećna zbog toga, ali nije se mnogo toga promenilo. Prividno jeste, ovo je 21. vek, ali suštinski se stvari nisu promenile koliko bi trebalo da jesu. To sam videla i po reakcijama ljudi nakon filma. Nadam se da će ova serija probuditi svest kod ljudi, da se pomerimo kao društvo.

 

Hoće li ova serija napraviti iskorak i pomak kada su ženske uloge u pitanju?

 

— Sigurno da hoće, bilo bi dobro da to postane neka vrsta tradicije. Kad vidite te žene, vama je lepo. Nadam se da će napraviti korak da budu zastupljenije, jer ti problemi su jako važni i, nažalost, i u svetskoj literaturi i kinematografiji, muškarci su zastupljeniji, pa i kod nas. Ova serija je mali korak za čovečanstvo, ali veliki za nas u Srbiji.

 

 

makonda-tracker