PREMIJERA FILMA

U ovako GLAMUROZNIM izdanjima ih niste viđali: Anđela Jovanović i Mihail Dudaš ostavili bez DAHA na CRVENOM tepihu

9

Za naš portal dramska umetnica sumirala je utiske o svom liku - Tašani koji tumači u istorijskom ostvarenju "Nečista krv - greh predaka".

foto: Mondo/Stefan Stojanović
foto: Mondo/Stefan Stojanović

Na večerašnjoj premijeri filmskog ostvarenja "Nečista krv - greh predaka", inspirisanog čuvenim delima Bore Stankovića, pojavila se i glumica Anđela Jovanović sa izabranikom Mihailom Dudašom, a svojim glamuroznim i aristokratskim stajlinzima ostavili su prisutne bez teksta.

 

U Kombank dvoranu ušetali su sa širokim osmesima, a nakon poziranja na crvenom tepihu, mlada glumačka nada koja u ovom delu tumači lik Tašane, istakla je sva svoja očekivanja od ove istorijske drame za Glossy.rs.

 

1 / 12 Foto: A.K./ATAImages

 

"Ovim ostvarenjem uspela sam da obnovim gradivo koje smo svi učili tokom osnovnog obrazovanja, a tokom života se ono izgubilo iz vida. Pomoglo mi je da razumem okolnosti i norme sa kojima je živela ta žena kojoj dajem deo svoje duše. Morala sam da znam sve o njoj "  istakla je Jovanovićeva i dodala kako joj je veoma stalo da njen lik ostavi poseban utisak na mnogobrojnu publiku.

 

1 / 3 Foto: Glossy, Nedeljko Tišanović

 

"Znala sam da će ova uloga biti izazov, da će tražiti dodatni napor. Žene ni u današnje vreme nisu ravnopravne sa muškarcima, ne možemo se praviti da razlike ne postoje, od činjeničnih stvari zarade, pozicija, do situacije u Avganistanu, kojoj svedočimo. Vreme je da jedni druge posmatramo kao ljudska bića, a ne kao muškarca ili ženu. Svaki čovek preživljava isto, ljubav, patnju, sreću, tugu. Ponosna sam što sam deo ovakvog projekta koji prikazuje probleme i dalje prisutne u našem društvu. Vreme je da dopustimo i ženama da ispričaju svoje pričem jer su one hrabre, jake, časne, kao i lik Tašane u ovom filmu koji je revolucionaran. Ona je robinja patrijarhalne sredine, ali odlučuje da promeni sudbinu i da preuzme odgovornost za svoje postupke", istakla je dramska umetnica pred samu premijeru, a za kraj je ispričala i anegdotu sa snimanja koja ju je vratila u neka smislenija, ali i zahtevnija vremena.

 

"Tokom snimanja u Ripnju i nije postojao domet, nismo imali internet, te sam prvi put prisustvovala tome da glumci nisu okupirani telefonima ,društevnim mrežama, već svi su razgovarali, koncentrisali se na uloge. Takva atmosfera mi je prijala, jer smo bili u analognom svetu kao naši likovi", završava Jovanovićeva za Glossy.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker