"greh predaka"

Jednu vrstu scena NE SNIMA! Evo šta nam je Dragan Bjelogrlić odao o seriji "Nečista krv" — i svakog će ZAINTRIGIRATI

0

Srpski glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić govorio je za Glossy o seriji "Nečista krv", koja objedinjuje nekoliko dela Bore Stankovića, velikog pisca dvadesetog veka

foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Nakon filma "Nečista krv ― greh predaka", zasnovanog na priči o precima glavne junakinje romana "Nečista krv" Bore Stankovića, sledi nam i serija istoimenog naziva!

 

TV serija Vojislava Nanovića objedinila je nekoliko dela Bore Stankovića, kao i likove Hadži Trifuna, Sofke, Mitketa, Koštane... Radi se o porodičnoj sagi u razdoblju od pedeset godina 19. veka koju čine likovi i motivi starog Vranja.

 

 

Večeras se u Beogradu održava izložba kostima iz serije, autorke Marine Vukasović Medenice, a među prisutnima našao se i glumac Dragan Bjelogrlić, koji se našao u ulozi moćnog Hadži Trifuna.

 

Na pitanje da nam da nagoveštaj šta nas čeka u seriji "Nečista krv", Bjelogrlić je rekao da će, definitivno, biti zanimljiva.

 

Bora Stanković je sočan pisac, a njegova dela su sklopljena u seriju. Meni je žao što smo tako malo ekranizovali naše velike pisce. I način na koji su reditelji uspeli da pristupe, moderno, kao vestern, to mi je zanimljivo. Ja sam čitao scenario i mislim da će to biti nešto što će nositi veliku literaturu. Biće puno obrta, krvi, znoja i seksa!

 

Kada su ga novinari pitali da li ćemo njega viđati u tim scenama, dodao je:

 

Ja te scene ne snimam!

 

Nečista krv
foto: Glossy, Nedeljko Tišanović

Bjelogrlić je istakao i da nam je potrebno više takvih serija koje se osvrću na našu prošlost.

 

Mi smo narod koji ima slavnu prošlost, imamo dobru literaturu koja se osvrtala na nju. Imamo o čemu da pravimo serije i filmove i treba to da radimo.

 

Dragan Bjelogrlić je za Glossy govorio o značaju ženskih likova u seriji.

 

Taj ženski momenat, ženski likovi su najbolji u seriji. Bora Stanković je ukazivao na položaj žene u patrijarhalnom društvu, žene su noseće. Od Hadži Trifuna sve počinje, a posle su posledice, greh predaka ― rekao je Bjelogrlić za Glossy.

 

Dragan Bjelogrlić
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

makonda-tracker