nepromišljen potez

ŠTA je to uradila s državnom zastavom?! Makedonka na udaru javnosti, pominje se i IZBACIVANJE s Evrovizije (VIDEO)

2

Nakon što je danima ponosno mahala zastavom Severne Makedonije, predstavnica ove zemlje se odlučila za potez koji može da je košta učešća na Evroviziji

foto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia
foto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

U Torinu je juče održano svečano otvaranje ovogodišnje Evrovizije, u veleleponom dvorcu Venaria Reale, a ovaj događaj okupio je sve izvođače koji će predstavljati svoje države na najpopularnijem muzičkom takmičenju Starog kontinenta.


Među njima je Andrea Koevska, koja će izvesti pesmu "Krugovi", a koja je na svečanosti napravila incident o kom danas bruji cela Evropa.

 

Predstavnica Severne Makedonije je, naime, dok se fotografisala nehajno bacila na zemlju malu zastavu svoje zemlje da bi mogla da pozira, što nije naišlo na odobravanje u njenoj zemlji.

Severnomakedonski javni servis MRT odmah se oglasio saopštenjem.


MRT najoštrije osuđuje postupak Andree Koevske. Razmatra se i mogućnost povlačenja s Evrovizije, iako će se paziti da se MRT-u ne nanese veća šteta. Protiv odgovornih u makedonskoj delegaciji biće preduzete sve zakonske mogućnosti za najstrože sankcioniranje ovog skandala — poručili su.

 


Andrea se potom izvinila severnomakedonskoj javnosti.


Ne verujem da se ovo događa jer sam poslednjih dana svuda ponosno pokazivala makedonsku zastavu. Delegacija je bila daleko od mene, nije imao ko da uzme zastavu, pa sam u trenutku odlučila da je bacim. To nije bilo iz mržnje. Ponosna sam što dolazim odavde i besmisleno mi je ovo što se događa — istakla je pevačica i izvinila se javnosti.

 

 

makonda-tracker