svaka čast

Možemo samo da budemo ponosni na nju: Konstrakta se zbog OVOGA upisala u istoriju Evrovizije

0

Umetnica je za kratko vreme uspela da privuče veliku pažnju u Torinu. 

foto: EPA/ANDREJ CUKIC
foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije Ana Đurić Konstrakta otputovala je pre sedam dana u Torino, gde će nastupiti u dvorani u Torinu koja se naziva Palasport Olimipico, koja je izgrađena za potrebe zimskih olimpijskih igara 2006. godine koje su državane u Italiji. Od tada pa do sada, ova dvorana je jedna od najbukiranijih prostora za održavanje raznih sportskih i muzičkih aktivnosti.

 

Ona će pesmu "In corpore Sano" izvesti u drugoj polufinalnoj večeri, koja će se održati 12. maja, a trenutno su u toku druženja sa medijima i probe. Naša predstavnica privukla je veliku pažnju svetske javnosti kako svojom pojavom, tako i stajlinzima.

 

@eurovision Konstrakta with a mesmerising first rehearsal for Serbia 🙌 👏🙌 #Eurovision2022 #EurovisionTikTok #Eurovision ♬ original sound - Eurovision

 

Sada se u najavnom tekstu na sajtu Evrovizije gde se mogu naći biografski podaci učesnika, a između ostalog i naše predstavnice, našla se informacija da je njen performans okarakterisan kao najintrigantniji na ovogodišnjem takmičenju. 

 

 

Pored Konstraktinih izjava, u tekstu se vidi da je Konstrakta uspela da se upiše u istoriju Evrovizije, jer je ovo prvi put da se izvodi pesma koja kombinuje latinski sa drugim jezikom. 

 

— Stihovi su na srpskom i latinskom, a to se prvi put dešava u istoriji Evrovizije, da se zna — navodi se u tekstu.

 

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

— Konstrakta nas vodi kroz tri minuta muzičke meditacije o fizičkom i mentalnom zdravlju, važnosti univerzalne zdravstvene zaštite i pogrešnom fokusu društva na standarde lepote — piše se na sajtu Evrovizije.

 

 

makonda-tracker