velika karijera

Obožava najpoznatijeg Srbina, iza sebe ima mnogo radosti i bola: 5 stvari koje sigurno niste znali o Hjuu Džekmenu

0

Život nije uvek mazio popularnog glumca, ali on je udarce podnosio sa osmehom i spreman. Otvoreno je pričao o najtežim životnim borbama, poput toga što je ostavljen kao dete i što godinama nije uspevao da postane otac.

Hju Džekmen na 79. Festivalu u Veneciji
Hju Džekmen na 79. Festivalu u Venecijifoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Australijski glumac Hju Džekmen danas slavi 55. rođendan, koji dočekuje usred promovisanja svog najnovijeg filma "Dedpul i Vulverin".


Njegov povratak ulozi Vulverina obradovao je njegove obožavaoce, a u pitanju je samo jedna od nezaboravnih rola šarmantnog glumca, kog smo gledali u desetinama ostvarenja, uključujući "Prestiž", "Van Helsing", "Zatvorenici", "Jadnici", "Veličanstveni šoumen"...


Džekmen svoj poseban dan dočekuje u odličnom raspoloženju, a na Instagramu je podelio da ima najbolje fanove ikada jer njegov najnoviji film nastavlja da obara rekorde.

Iako je poznato da se glumac trudi da sačuva svoju privatnost od medija, mnogo toga nije uspeo da sakrije, a povodom njegovog rođendana se prisećamo malo poznatih detalja o životu Hjua Džekmena.

 

Hju Džekmen na 79. Festivalu u Veneciji
Hju Džekmen na 79. Festivalu u Venecijifoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

1. Zapravo (ni)je Australijanac.


Obično se kaže da je Hju Džekmen najpopularniji australijski glumac današnjice, a glumac je rođen u Sidneju 12. oktobra 1968. godine.

 

Međutim, rođen je u porodici koja se u Australiju došla iz Engleske godinu dana ranije.

 

Zato on uz državljanstvo zemlje u kojoj je rođen ima i državljanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije. Uz to, jedan od njegovih predaka sa očeve strane je Grk iz Otomanskog carstva.

 

Hju Džekmen u Sidneju tokom promocije 'Jadnika'
Hju Džekmen u Sidneju tokom promocije "Jadnika"foto: EPA/DEAN LEWINS

2. Majka ga je ostavila.


Hju Džekmen je sin računovođe Kristofera Džona Džekmena i Grejs Meknil, a odrastao je sa četvoro starije braće i sestara, sve do trenutka kada je napunio osam godina i roditelji su mu se razveli.

 

Njegova majka Grejs tada je s dvema ćerkama otišla natrag u Englesku, dok je mali Hju ostao u Australiji sa ocem i dvojicom braće.

– Ostao sam u Australiji s tatom i braćom i neko vreme mi je bilo teško. Ali, znate, imao sam dobrog oca koji je uvek bio tu za nas. Ne mogu ni da zamislim kako mu je bilo to što je podizao decu sam na način na koji je morao, godinama. Mislim da ja to ne bih mogao. Potrebna vam je čelična volja, a nikada ga u životu nisam čuo da se žali – ispričao je jednom prilikom glumac za Great British Life.

 

Hju Džekmen na 79. Festivalu u Veneciji
Hju Džekmen na 79. Festivalu u Venecijifoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Glumac je ranije pričao o tome što je preko noći ostao bez majke, a nije krio kako je ovo iskustvo uticalo na njega.


Bilo je traumatično. Mislio sam da će se verovatno vratiti. A onda je sve trajalo i trajalo... – prisetio se Džekmen.


Tek kad je imao 12 ili 13 godina, shvatio je – majka se neće vratiti po njega, a u međuvremenu joj je oprostio zahvaljujući redovnim odlascima na psihoterapiju, a danas je često posećuje Norviču, gde Grejs živi godinama.

 


3. Bio je u braku 27 godina.


Pre godinu dana, Džekmen i njegova supruga Debora Li Furnes sve su iznenadili saopštenjem da se razvode.


Bili smo blagosloveni što smo skoro tri decenije kao muž i žena bili u divnom braku pune ljubavi. Naše putovanje se sada pomera i odlučili smo da se razdvojimo kako bismo pratili svoj individualni rast.

Par se upoznati tokom snimanja serije "Koreli" 1995. u Australiji, a to što je Debora 13 godina starija od Hjua nije im smetalo da započnu vezu, koja je potom prerasla u najveću ljubav njegovog života.

1 / 8 Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Venčali su se već na proleće sledeće godine, a Hju je sam dizajnirao verenički prsten kojim je zaprosio Deboru, dok je na njihovim venčanim burmama na sanskritu pisalo Om paramar mainamar – "posvećujemo svoju zajednicu većem izvoru".


4. Usvojio je dvoje dece.


Hju i Debora od početka braka su pokušavali da dobiju potomstvo, ali to se nije dešavalo. Glumac je uvek otvoreno pričao o bolu kroz koji su supruga i on iznova prolazili.


Dok ne prođete kroz to, ne razumete, jer se o tome ne priča dovoljno – rekao je u jednoj emisiji Hju Džekmen. – Bilo je bolno. To nije lako. Uložite toliko vremena i truda, vrlo je emotivno. Mislim da svaki roditelj to može da razume: pokušavati da dobijete dete je divno, ali kad imate osećaj da se to nikada neće desiti, sve prati anksioznost.

 

Hju DŽekmens porodicom na festivalu u londonskom Hajd parku
Hju DŽekmens porodicom na festivalu u londonskom Hajd parkufoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U jednom trenutku su se pomirili s tim da nikad neće imati biološku decu, što nije uništilo njihove snove o roditeljstvu, pa su se dogovorili da postanu mama i tata zahvaljujući procesu usvajanja.


Par je 2000. usvojio sina Oskara, a pet godina kasnije i ćerku Avu.


5. Obožava Novaka Đokovića


Hju Džekmen je veliki zaljubljenik u tenis i prati uživo grend slemove kad god je u prilici, a redovno na društvenim mrežama komentariše dešavanja na turnirima. Ko je njegov favorit dobro znamo – Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena.

 

Hju Džekmen u boksu Novaka Đokovića na Vimbldonu
Hju Džekmen u boksu Novaka Đokovića na Vimbldonufoto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Australijski glumac je u više navrata navijao za Noleta, delio je na društvenim mrežama snimke njegovog proslavljanja poena i fascinantnih poteza, sedeo je na mečevima u boksu s porodicom Đoković, a jednom prilikom je pred finale Vimbldona na Iksu napisao da je "više nego uzbuđen što će biti tu da navija za Novaka".

 

Moj omiljeni igrač je Novak Đoković. Uvek ću biti tu da ga podržim. On je neverovatan igrač. Obožavam da ga gledam kako igra – istakao je svojevremeno.


Pre nekoliko godina ga je i javno pozvao da igra protiv njega.

 

Hju Džekmen bi voleo da dobije priliku da igra tenis sa Đokovićem
Hju Džekmen bi voleo da dobije priliku da igra tenis sa Đokovićemfoto: @RealHughJackman, Twitter

Da li je neko za tenis? Kad kažem "neko", mislim na tebe, Novače Đokoviću – našalio se glumac.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


BONUS VIDEO

Koja holivudska faca obožava sarmu i pečenje?

 

makonda-tracker