borac

MAJKA GA JE OSTAVILA kao dete, nedavno se razveo od "ružne srećnice": Život Hjua Džekmena je rolerkoster tuge i radosti

0

Porodica mu je uvek bila na prvom mestu, a uprkos tome razveo se posle 27 godina braka

Životna priča Hjua Džekmena
Životna priča Hjua Džekmena foto: EPA / ETTORE FERRARI

Hju Džekmen je australijski glumac, producent i pevač poznat po svojim neverovatnim nastupima u ulogama, ali i dobrotvornom i humanitarnom radu.

 

Tokom svog života, Džekman je postigao neverovatan uspeh, a njegova priča je ona koja je zaista inspirativna. 

 

Hju Džekman je rođen 12. oktobra 1968. godine u Sidneju u Australiji. Bio je najmlađi od petoro dece. Njegovi roditelji, Grejs Meknil i Kristofer Džon Džekman, usadili naviku da radi, bude odlučan i obrazovan. 

 

Kris i Grejs su se iz Engleske doselili u Australju, gde se rodio Hju, ali od samog preseljenja, njihov brak je počeo da "tone". Kada je Hju imao osam godina, njegova majka je odlučila da život u Australiji i Sidneju nije za nju, te je zajedno sa ćerkama otišla nazad u Englesku.
 

Ovo napuštanje je vema pogodilo Krisa i njegova tri sina, ali naročito Hjua, u kom se probudio bes. Kris je veoma patio, ali je pet godina od njenog odlaska odlučio da se i on vrati u Englesku, kako bi bio sa njom.

 

Džekman je pohađao javnu školu Pimbl, a kasnije se upisao u gimnaziju Noks, gde je otkrio svoju ljubav prema glumi i izvođenju. Učestvovao je u školskim produkcijama i na sceni je pokazao svoj prirodni talenat.

Nakon završetka srednje škole, Džekman je svoju strast za glumom nastavio na Akademiji scenskih umetnosti Zapadne Australije (VAAPA). 


Tokom svog boravka u VAAPA, Džekman je nastupao u nekoliko pozorišnih predstava i stekao dragoceno iskustvo u filmskoj industriji. Njegova posvećenost i talenat privukli su pažnju poznatih reditelja, što je dovelo do njegove revolucionarne uloge u australijskoj televizijskoj seriji „Koreli“.

 


Džekmanov trud i obrazovanje postavili su osnovu za njegovu uspešnu glumačku karijeru, oblikujući ga u svestranog i uspešnog glumca kakvog danas poznajemo.

 

Glumačka karijera Hjua Džekmana krenula je uzlaznom putanjom nakon njegove prelomne uloge u australijskoj televizijskoj seriji „Koreli“. Ova uloga ne samo da je pokazala njegov talenat i svestranost kao glumca, već mu je i otvorila vrata filmske industrije. Džekmanov nastup je dobio pozitivne kritike i brzo je stekao priznanje za svoj talenat i trud.

 

Hju Džekmen se nedavno razveo do supruge
Hju Džekmen se nedavno razveo do supruge foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE


Nakon uspeha u „Koreliju“, Džekman je nastavio da glumi u raznim australijskim televizijskim emisijama i filmovima. Pokazao je da lako može da uđe u gotovo svaki lik, od romantičnih do kompleksnih i konfliktnih pojedinaca. Publika i kritičari bili su očarani njegovim nastupima, a brzo je stekao veliki broj vernih obožavalaca.


Njegov uspeh u Australiji privukao je pažnju Holivuda, a Džekmanu je ponuđena prilika da se prijavi na audiciju za ulogu Vulverina u filmskom serijalu X-Men. Njegov portret legendarnog superheroja katapultirao ga je u među holivudske zvezde. Džekmanova posvećenost svom zanatu i njegova sposobnost da unese dubinu i složenost svojim likovima učinili su ga jednim od najtraženijih glumaca u Holivudu.


Tokom svoje holivudske karijere, Džekman je nastavio da impresionira svojom sposobnošću da preuzima različite uloge i daje ubedljive performanse. Od mjuzikla poput „Les Miserables“ do filmova prepunih akcije kao što je „Logan“, Džekman je dokazivao da je veoma svestran glumac.

 

 

Njegov uspeh u Holivudu je svedočanstvo njegovog talenta, napornog rada i nepokolebljive posvećenosti poslu koji voli.

Porodični život Hjua Džekmana je inspirativan kao i njegova karijera. Džeken je bio oženjen Deborom Li Furnes, australijskom glumicom i producentom koju je upoznao na snimanju televizijske emisije „Koreli“. Par se venčao 1996. godine i zajedno imaju dvoje usvojene dece, Oskara Maksimilijana i Avu Eliot.


Porodica je Džekmanu bila neverovatno važna i često je govorio o radosti i ispunjenju koje nalazi u tome što je muž i otac. Kako Furnes nije mogla da mu rodi biološku decu, odlučili su se na usvajanje. Godinama se o njihovoj ljubavi pisalo u medijima, a nedavno, nakon objave da se razvode, svet je ostao u potpunom šoku.

 

Hju Džekmen je postigao ogroman holivudski uspeh
Hju Džekmen je postigao ogroman holivudski uspeh foto: John Angelillo / UPI / Profimedia


Pored svoje uže porodice, Džekman održava bliske odnose i sa svojom širom porodicom. Često posećuje roditelje i braću i sestre u Australiji i smatra ih izvorom ljubavi i podrške. Džekmanov porodični život služi kao podsetnik da je uspeh u karijeri još značajniji ako su oko vas voljene osobe.


Tokom svoje neverovatne karijere, Hju Džekman je pokazao duboku posvećenost filantropiji i društvenim ciljevima. Koristio je svoju platformu i resurse da pozitivno utiče na svet i bio je uključen u razna dobrotvorna dešavanja.

 

Džekmen je strastveni zagovornik okončanja ekstremnog siromaštva, a 2009. godine bio domaćin kampanje „Živi ispod granice“ projekta Globalnog siromaštva, koja je izazvala učesnike da žive sa 1,50 dolara dnevno pet dana kako bi iskusili realnost ekstremnog siromaštva.

 


Džekman je takođe aktivno učestvovao u podršci borbi protiv raka. Bio je dugogodišnji ambasador Fondacije za borbu protiv raka i pomogao je u prikupljanju sredstava za istraživanje raka i programe podrške. Pored toga, učestvovao je u raznim događajima i inicijativama za podizanje svesti o bolesti i podršku onima koji su njom pogođeni.


Pored uspešne glumačke karijere i filantropskih poduhvata, Hju Džekman vodi ispunjen lični život i ima niz hobija u kojima uživa. On ceni svoje vreme provedeno sa porodicom.

 

Džekman je poznat po tome što je odan i pun ljubavi, i često deli porodične fotografije na društvenim mrežama. 

 

Godinama je bio u braku sa Deborom Li Furnes
Godinama je bio u braku sa Deborom Li Furnesfoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

U slobodno vreme Džekman uživa u raznim hobijima koji mu donose radost i opuštanje. On je strastveni ljubitelj sporta i voli da gleda i igra sport, posebno kriket i fudbal po australijskim pravilima. Takođe uživa u aktivnostima na otvorenom kao što su planinarenje i surfovanje, koristeći prelepe pejzaže Australije.

 

Muzika je još jedna Džekmanova strast, a on ima i odlične vokalne sposobnosti. Objavio je nekoliko albuma i čak je išao na turneje širom sveta pokazujući svoje muzičke talente. Džekmanova ljubav prema muzici je očigledna u njegovim ulogama u filmovima kao što su „Les Miserables” i „Najveći šoumen”, gde je oduševio publiku svojim pevačkim sposobnostima.


Generalno, Džekman vodi uravnotežen i ispunjen život, odvajajući vreme za svoje voljene i baveći se hobijima koji mu donose sreću i ispunjenje. Njegov lični život i hobiji služe kao podsetnik da je čak i usred velike karijere važno dati prednost brizi o sebi i stvarima koje nam donose radost.

 

Bonus video:

 

Još jedan poznati par pred razvodom 

 

 

makonda-tracker