delite li ukus?

Kako mirišu najlepše žene sveta? 9 parfema koje slavne dame obožavaju – a jedna od njih svoj stavlja i pred spavanje

1

Verovali ili ne, najjeftiniji parfem na ovoj listi koristila je princeza Dajana, a neke od slavnih dama ipak preferiraju samo najluksuznije dostupno kada je reč o parfemima.

Najpoznatije žene sveta imaju vrlo raznovrstan ukus kada je reč o parfemima
Najpoznatije žene sveta imaju vrlo raznovrstan ukus kada je reč o parfemimafoto: EPA-EFE/Oliver Contreras / POOL, EPA/LAJOS SOOS, EPA-EFE/NINA PROMMER

Mnoge poznate ličnosti imaju parfeme sa sopstvenim imenom, koji su im doneli milione dolara, a tu je i još više onih koji reklamiraju mirišljave bočice slavnih brendova za basnoslovne sume.


Ali koji parfemi su njihov lični izbor, kada cilj nije zarada već jednostavno da se okruže mirisom koji im najviše prija?


Izbor parfema može da kaže mnogo toga o osobi, njenom karakteru i stilu, a bez sumnje ostavlja trajni utisak na druge.

Kada je reč o najpoznatijim ženama sveta, pored onih koje obožavaju čist luksuz, ima i mnogo dama koje radije biraju manje poznate brendove, a neke od njih, poput oskarovke Eme Stoun, toliko su zaljubljene u čarobni svet parfema da ne idu na spavanje ako ne nanesu nekoliko kapljica.


1. Hejli Biber

 

Hejli Biber koristi parfem Fleur Narcotique brenda Ex Nihilo.
Hejli Biber koristi parfem Fleur Narcotique brenda Ex Nihilo.foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Američka manekenka i osnivačica skincare linije Rhode velika je ljubiteljka mirisa jasmina i božura, koji je pronašla u bočici parfema Fleur Narcotique marke Ex Nihilo.


To je parfem koji koristim nekoliko godina i uvek mu se vraćam – rekla je jednom prilikom za Harper's Bazaar.


2. Princeza Dajana

 

Princeza Dajana koristila je parfem 24 Faubourg francuske kuće Hermès
Princeza Dajana koristila je parfem 24 Faubourg francuske kuće Hermèsfoto: HUSSEIN ANWAR / Sipa Press / Profimedia

Obožavana ledi Di, žena koja je osamdesetih i devedesetih započela mnoge trendove koji su dominantni i danas, imala je istančan ukus kada je u pitanju svet parfema. Ona je koristila Hermès, i to 24 Faubourg. U pitanju je parfem koji danas košta manje od 90 evra.


3. Naomi Kembel

 

Naomi Kembel koristi Diorov parfem Diorissimo
Naomi Kembel koristi Diorov parfem Diorissimo foto: Genin Nicolas/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ako ste se ikada zapitali kako miriše britanski supermodel Naomi Kembel, pronašli smo odgovor. U pitanju je klasični Diorissimo o kom ona ne štedi reči hvale.


Volim cvetni miris koji se zadržava i to je ono što đurđevak može. Izdrži celu noć – rekla je pre nekoliko godina Naomi.


4. Rijana

 

Rijana je novo lice Diorovog parfema J'adore, ali se zna da je ranije koristila Love, Don't Be Shy brenda Kilian
Rijana je novo lice Diorovog parfema J'adore, ali se zna da je ranije koristila Love, Don't Be Shy brenda Kilianfoto: Diggzy / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Lepotica s Barbadosa nedavno je zamenila Šarliz Teron kao zaštitno lice Diorovog parfema J'adore, a i njena kozmetička kuća Fenti nudi ove proizvode. Međutim, pre svega toga bilo je poznato da Riri obožava Love, Don't Be Shy brenda Kilian, slatkast miris koji spaja beli slez i neroli.

5. Aleksa Čang

 

Trendseterka Aleksa Čang ne krije da je njen omiljeni parfem  Rock River Melody koji proizvodi Regime des Fleur
Trendseterka Aleksa Čang ne krije da je njen omiljeni parfem Rock River Melody koji proizvodi Regime des Fleurfoto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najuticajnija među modnim influenserkama nekada je koristila Santal 33, ali je potom postala ljubiteljka parfema Rock River Melody koji proizvodi Regime des Fleur, odnosno njen prijatelj Kristofer Nike.


Miriše i na zagušljiv bar, ali i raskošno – kaže Aleksa.


6. Anđelina Džoli

 

Anđelina Džoli koristi parfem 1969 brenda Histoires de Parfums.
Anđelina Džoli koristi parfem 1969 brenda Histoires de Parfums. foto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Što se tiče glumice Anđeline Džoli, njen izbor je već godinama parfem 1969 brenda Histoires de Parfums. U pitanju je uniseks miris s početnim notama breskve, koje prelaze u kardamom i karanfilić i ostavljaju trag crne čokolade i kafe.


7. Viktorija Bekam

 

Viktorija Bekam koristi parfem Room Service koji nudi Vilhelm Parfumerie
Viktorija Bekam koristi parfem Room Service koji nudi Vilhelm Parfumeriefoto: Pascal Morcerf / Shutterstock Editorial / Profimedia

Slavna Poš Spajs ljubiteljka je parfema Room Service koji nudi Vilhelm Parfumerie, a jednom prilikom je na Instagramu objasnila da misli da je on "superšik". Reč je o mirisu koji kombinuje tonove sveže mandarine i kupine i "čuva holivudski glamur u bočici".


8. Ema Stoun

 

Ema Stoun pred spavanje stavlja svoj omiljeni parfem Les Exclusifs de Chanel Gardénia
Ema Stoun pred spavanje stavlja svoj omiljeni parfem Les Exclusifs de Chanel Gardéniafoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Glumica Ema Stoun toliko je očarana parfemom Les Exclusifs de Chanel Gardénia da ga obvezno naprska pred odlazak na spavanje, a njenim slatkim snovima doprinose tonovi gardenije, tuberoze i cvetova pomorandže.

 

9. Džodi Komer

 

Džodi Komer koristi Santal 33 s potpisom kuće Le Labo
Džodi Komer koristi Santal 33 s potpisom kuće Le Labofoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Zvezda serije "Ubiti Iv", svojevremeno proglašena najlepšom ženom na svetu, obožava Santal 33 s potpisom kuće Le Labo, ali ne krije da je ideju ukrala od jedne koleginice.


Bez sumnje sam kopirala jednu glumicu s kojom sam radila. Svaki dan smo se zajedno vozile liftom i ja bih ga osetila na njoj, a to je bio neverovatan miris. Ali svi mi kopiramo jedni druge. Nije sramota priznati to – rekla je Džodi Komer jednom prilikom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Miris koji spaja davninu i savremeno doba

 

makonda-tracker